Vrije tijd, wat doe je er mee?

0
178

Je kent het wel, je hebt een dagje of een middagje vrij en niks om te doen. De was is gedaan, de boodschappen zijn in huis en het is nog te vroeg om een pasta te gaan maken bijvoorbeeld. Wat ga je doen met deze vrije tijd? Het kan heel lastig zijn om dit te bedenken, terwijl het zo goed voor jezelf kan zijn om eens écht rust te nemen. In dit artikel lees je wat over hoe je lekker tot rust kan komen of actief gebruik kan maken van je vrije tijd. Lees je met me mee?

Ontspannen en relaxen

Iedereen om je heen zegt waarschijnlijk dat je eens goed moet ontspannen en moet relaxen. Dat klinkt heel leuk en eigenlijk ook erg eenvoudig, maar hoe doe je dat eigenlijk? Een van de eerste tips is om het jezelf eens makkelijk te maken. Doe die strakke spijkerbroek uit en die mooie blouse, en draag iets dat enorm lekker zit. Ook is het altijd gezellig om een lekker muziekje op te zetten of juist even te zorgen dat je verder niks meer hoort in het huis. Zet wat kaarsjes aan en plof met een goed boek op de bank. Zet een kopje thee, pak wat lekkers en je kan lekker gaan relaxen. Leg vooral ook even die telefoon aan de kant, dat zorgt ook voor rust.

Ga er op uit

Ben je niet zo goed in stilzitten? Ga er dan eens lekker op uit! Trek je wandelschoenen aan en ga een lekkere ronde wandelen. Dit kan je doen in de straten om je huis heen, maar je kan ook eerst met de auto of met de fiets naar een mooi park gaan bijvoorbeeld om daar eens heerlijk tot rust te komen. Dit kan je ook goed samen met iemand doen, lekker met z’n twee de hort op. Wil je toch liever alleen maar gaan je gedachten te veel alle kanten op? Zet dan eens een podcast op en luister lekker naar de mensen die via de podcast tegen je praten. Ook kan je het echt actief aanpakken en een ronde gaan hardlopen, gaan sporten of gaan wielrennen bijvoorbeeld. Dit kan ook erg lekker zijn wanneer je hier energie uit haalt. Begin de dag met extra energie bijvoorbeeld!

Bijkletsen!

Een andere tip is dat je mensen gaat proberen te spreken die je een tijd niet meer hebt gesproken. Die ene vriend of vriendin van vroeger, maar misschien ook wel jouw oude huisgenoten of buren. Het kan heel fijn zijn om eens met die mensen te bellen, om lekker eens bij te kletsen en te horen waar zij mee bezig zijn. Wanneer je vrije tijd hebt kan dit erg lekker zijn om te doen, omdat je dan hopelijk ook wat meer rust voelt om eens tijd te nemen voor die oudere vriend of vriendin. Het kan je namelijk ook energie geven om die andere persoon weer even te spreken en lekker bij te kletsen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here