Meegaan met de interieurtrends van dit moment

0
192
moderne woonkamer

Ben jij iemand die altijd de laatste interieurtrends volgt? Of is het nu toevallig tijd om de woonkamer eens flink aan te pakken en zou je graag willen weten wat de trends zijn? Er zijn altijd meerdere trends te vinden per seizoen, en meestal hangen deze met elkaar samen.

Voeg kleur toe aan je woning

Eén van de trends dit jaar is het toevoegen van kleur, en dit mag best uitbundig. We zien vooral pastelkleuren in de woonkamer terugkomen, denk hierbij aan een pastel roze bank in combinatie met zacht oranje kussens. Dit alles met een donkeroranje muur, om het geheel bij elkaar te houden.

Het is dus zeker aan te raden vooral uit je comfortzone te stappen, want dit zijn kleuren die je normaal gesproken misschien niet zo snel zou gebruiken. Zorg er wel voor dat je dit combineert met neutrale kleuren. Denk hierbij aan een salontafel van hout met eventueel een zwart onderstel. Dit geldt ook voor de eettafel en de kasten in je woonkamer.

Woontrends met natuurlijke materialen

Wat we ook veel terug zien komen zijn meubels gemaakt van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan een rotan bijzettafel of grote stoel, maar ook veel decoratie. Macramé is ook erg populair en past hier prima bij, net als dikke wollen dekens. Al moet je daar midden in de zomer natuurlijk niet aan denken.

De kleuren die hier goed mee samengaan zijn ook natuurlijk te noemen. Wit, beige, en terracotta zijn hier goede voorbeelden van. Maar ook oranje en bruin in allerlei verschillende tinten mogen zeker gecombineerd worden.

Stoer en kleurrijk

Een andere mooie woontrend is het combineren van stoere meubels met kleurrijke meubels. Denk bijvoorbeeld aan een grote industriële eettafel van hout met een zwart stalen onderstel, in combinatie met velvetgroene, blauwe of gele eetkamerstoelen. Juist het groene komt hierbij goed tot zijn recht want dat is een natuurlijke kleur. Voeg er een mooie plant aan toe, of zelfs een behangprint met bossen, en het plaatje is compleet.

Woontrends kleur van het jaar

Naast oranje, bruin en alle natuurlijke kleuren is er nog een kleur dat opvalt, en dat is geel. Misschien niet een voor de hand liggende kleurkeuze als het om de woonkamer gaat, maar hij is wel erg eenvoudig te combineren met de andere kleuren die hier beschreven staan. Denk bijvoorbeeld aan een beige bank in combinatie met oker- en mosterdgele kussens, een bruin kleed en een houten bijzettafel. Dit zorgt voor een mooi geheel, zeker als je de verschillende kleuren geel in de rest van de woning ook weer terug laat komen.

Wel is het ook hier weer belangrijk dat je ook genoeg neutrale kleuren toevoegt, zodat het geheel in balans blijft. Kies hierbij bijvoorbeeld voor witte muren en veel houten meubels, gecombineerd met kussens, gordijnen en accessoires in de gele kleurgroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here