Tips om iedere dag genoeg water te drinken

0
209

Het drinken van voldoende water op een dag is belangrijk en bij de meeste mensen een wel bekend feit. Water heeft een boel belangrijke functies in het lichaam. Zo helpt het bij de opname van voedingsstoffen en het weer afvoeren van de afvalstoffen. Het speelt ook een belangrijke rol bij temperatuur regulatie van je lichaam. Natuurlijk komt het water dat voor deze functies wordt gebruikt niet alleen uit het water dat we drinken. Water zit ook in ons eten en andere dranken die we drinken. Het water dat uit het eten en drinken komt is echter niet voldoende voor het lichaam, waardoor het belangrijk is ook gewoon water te drinken.

Ik wil best water drinken, maar vergeet het steeds
Je hebt je voorgenomen meer water te gaan drinken en begint vol goede moed aan de dag. Na het werk plof je thuis op de bank met een wijntje. Eenmaal in bed aangekomen schiet je op eens te binnen dat je iets bent vergeten: “Oh ja, ik zou meer water drinken”. Helaas heeft het op dit punt geen zin meer om uit bed te gaan en even snel een paar flessen water leeg te drinken. Door onze dagelijkse routines, die we enorm gewend zijn, is het inpassen van een nieuwe gewoonte soms moeilijk. Hoe pak je dit aan?

Er zijn verschillende apps die je door de dag heen er vriendelijk aan helpen herinneren dat je water moet drinken. In veel apps kun je ook bijhouden hoeveel je al hebt gedronken en een doel instellen voor de hoeveelheid die je wil drinken. Het helpt natuurlijk ook om ten alle tijden een flesje water bij je te hebben. Zorg dat je tijdens je werk een fles water in het zicht en binnen handbereik hebt. Zo wordt je er ook regelmatig aan herinnert om te drinken.

Maak water drinken aantrekkelijker
Om het water drinken aantrekkelijker en lekkerder te maken kun je gebruik maken van de volgende tips. Zo wordt het behalen van je “drinkdoel” een stuk leuker.

  • Schaf een waterfles met fruit filter aan. Hier kun je fruit naar keuze in doen, waardoor het water een lekker smaakje krijgt.
  • Naast vers fruit is diepvriesfruit ook erg lekker en makkelijk om in fles te doen.
  • Doe wat munt met frambozen in je water voor een verfrissende smaak
  • Wanneer je de smaak van het optimaal terug wil proeven in het water is het nodig het water een tijd te laten trekken met het fruit erin.
  • Als je kraanwater niet lekker vind zijn er genoeg goedkope soorten bronwater verkrijgbaar.
  • Voeg een schijfje limoen, citroen en wat munt toe aan je water. Dit geeft niet alleen een frisse smaak maar zorgt ook voor een frisse adem.
  • Voor een tropisch smaakje kun je kiwi, ananas en passievrucht goed combineren.
  • Wanneer je verlangd naar je frisdrank kun je ook kiezen voor water met koolzuur.
  • Er zijn grote waterdispensers waar je een aantal liter van je favoriete fruitwater in kunt bewaren. Zet de dispenser in je koelkast om snel een verfrissend drankje te kunnen tappen.

Check hier meer over gezondheid.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here