Musthaves voor een studentenkamer

0
217

Wanneer je gaat studeren gaat er een hele leuke, maar ook spannende tijd aanbreken. Het kan ontzettend spannend zijn om te gaan studeren aan de andere kant van het land. Voor de meeste studenten komt er dan ook nog eens bij kijken dat ze voor het eerst op kamers gaan; een hele onderneming en vooral op jonge leeftijd. Nu komen er allemaal verschillende soorten kamers en studentenhuizen voorbij, en zijn er een aantal musthaves waar jouw huis maar vooral kamer eigenlijk wel aan zou moeten voldoen. Het belangrijkste is uiteraard dat je van jouw nieuwe huis ook echt een thuis weet te maken, waardoor je je er helemaal op je plekje voelt.

Studeerplek met lichtinval

Ten eerste is het uiteraard belangrijk dat je kamer beschikt over een goede studeerplek. Dit is namelijk waar je in eerste instantie een kamer voor zoekt; om goed te kunnen studeren. Probeer er dan ook voor te zorgen dat jouw studeerplek genoeg lichtinval heeft; dit bevordert het studeren. Zo kan je af en toe een raampje open zetten of even naar buiten kijken. Soms is het goed om dit even te doen en dan weer fris aan de slag te gaan. Probeer hierbij ook op te letten of je niet te veel wordt afgeleid door de omgeving. Een studentenkamer met het raam aan de snelweg of bij een intens drukke weg, is namelijk niet het aller fijnste plekje om vervolgens te gaan studeren.

Ontspanning

Naast studeren is het natuurlijk ook belangrijk dat de ruimte hebt om te ontspannen. Zorg daarom er voor dat je plek hebt voor een lekkere stoel of het liefst zelfs een bank; maar dit is in de kleine kamertjes natuurlijk niet mogelijk. Zorg er dan voor dat je genoeg kussens hebt voor op je bed; zo kan je heerlijk even uitrusten met een film of een serie, of natuurlijk een boek. Het is belangrijk om dit tussendoor te doen; daardoor ben je tijdens het studeren ook productiever.

Opbergruimte

Wanneer je ergens voor een langere tijd woont, ga je uiteraard spullen verzamelen. Zo moet je plek hebben voor al je kleding, studeerspullen en sportspullen, maar moet je niet vergeten dat je ook borden, bestek en glaswerk kwijt moet kunnen. Ook een etensvoorraadje moet je ergens in een kast kunnen neerzetten. Let er daarom op dat er ook ergens een kast in kan of er een ingebouwde kast is. Is dit niet het geval? Kijk dan of je de hoogte in kan werken, met wat planken of wat dichte kastjes.
Ook is het slim om wat bakken onder je bed te zetten; hier kan je het een en ander kwijt zonder dat het toch nog in de weg staat. Denk daarbij dan natuurlijk ook aan een goede inrichting van de studentenkamer, waardoor je veel spullen kwijt kan. Het belangrijkste is dat je je compleet op je plek voelt en van je huis ook een thuis weet te maken. Zet wat dingen neer die je doen denken aan je ouderlijk huis en je slaapkamer daar. Maak het persoonlijk door wat foto’s of juist souvenirs van vakantie. Maak het je nieuwe thuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here