Eerder stoppen met werken? Wij geven je vijf tips!

0
329
eerder stoppen met werken

De pensioenleeftijd wordt in ons land stukje bij beetje verhoogd. Waar het een aantal jaar geleden nog gebruikelijk was dat mensen op hun 65e levensjaar stopten met werken, is dat nu niet meer het geval. Tussen 2022 en 2024 stijgt de AOW-leeftijd zelfs al naar 67 jaar. Vanaf 2024 stijgt de pensioengerechtigde leeftijd vervolgens mee met de levensverwachting van Nederlanders. Voor veel mensen duurt het nog wel een aantal jaar voor zij deze leeftijd bereikt hebben. De één vindt dit geen probleem, terwijl de ander het liefst vandaag nog zou stoppen met werken. Maar ja, er moet natuurlijk wel brood op de plank komen. Dit betekent echter niet dat jij door moet werken tot je de AOW-leeftijd bereikt hebt. Het is namelijk ook heel goed mogelijk om eerder te stoppen met werken. Lijkt jou dit wel wat? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij geven jou in onderstaande tekst namelijk vijf tips om eerder te stoppen met werken!

1. Ga de beurs op

Veel mensen die eerder willen stoppen met werken, beginnen met beleggen. Dit is een goede manier om hun vermogen uit te breiden. Indien het meezit, kun jij binnen de kortste keren veel geld verdienen met beleggen. Ga er echter niet vanuit dat jij ook standaard veel geld binnenhaalt door te investeren in aandelen, obligaties of opties. Dit is namelijk lang niet altijd het geval. Alleen de mensen die kennis van zaken hebben, slagen er over het algemeen in veel geld te verdienen met beleggen. Of je moet natuurlijk heel veel geluk hebben. Wij raden je echter aan om je eerst goed te verdiepen in de beurs alvorens jij start met beleggen. Heb je geen vertrouwen in je eigen beleggingskwaliteiten? Dan kun je dit ook uitbesteden aan een professionele belegger. Dit kost je weliswaar geld, maar de kans op succes is ook een stuk groter.

2. Steek je geld in vastgoed

Durf jij van jezelf te zeggen dat je redelijk vermogend bent? Dan is eerder stoppen met werken een reële optie. Toch is het altijd makkelijk wanneer er geld in het laatje komt, ook wanneer jij gestopt bent met werken. Overweeg daarom eens om jouw geld in vastgoed te steken. Koop bijvoorbeeld één of meerdere appartementen om deze vervolgens weer te verhuren. De huur die betaald wordt, stroomt zodoende allemaal naar jou toe. Je blijft dus geld verdienen en dat terwijl je er zelf niets of nauwelijks iets voor hoeft te doen. Indien jij veel vastgoed in jouw bezit hebt, kun je vast en zeker veel eerder stoppen met werken dan de pensioengerechtigde leeftijd.

3. Minimaliseer jouw uitgaven

Jij denkt ongetwijfeld niet dat je eerder kunt stoppen met werken door op jouw uitgaven te letten. Dit is echter wel degelijk het geval. Denk niet dat dit jou direct tientallen jaren werken scheelt, want dat is niet het geval. Toch kun je wel degelijk een paar jaar eerder stoppen wanneer je het slim aanpakt. Veel mensen hebben namelijk niet in de gaten hoeveel geld zij uitgeven en waaraan. Kijk om te beginnen bijvoorbeeld eens naar jouw vaste lasten. Veel mensen blijven jarenlang bij dezelfde energieleverancier zitten, terwijl dit helemaal niet de goedkoopste is. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor allerlei abonnementen, zoals internet, telefonie, televisie, kranten en tijdschriften. Overstappen naar goedkopere partijen of abonnementen opzeggen kan jou zo enkele tientallen euro’s per maand besparen. Over een paar jaar gezien kan dit bedrag ontzettend hoog oplopen.

4. Begin een eigen bedrijf

Zie jij het totaal niet zitten om door te werken tot de pensioengerechtigde leeftijd? Dan kun je natuurlijk altijd eerder stoppen. Dit moet financieel echter wel mogelijk zijn. Overweeg in dat geval eens om voor jezelf te beginnen. Je zit in dat geval namelijk niet vast aan de AOW-leeftijd. Wanneer jij op je 60e levensjaar wilt stoppen met werken, heb je deze mogelijkheid als je eigen baas bent. Ook nu geldt weer dat je dan wel genoeg financiële middelen moet hebben om je dit te kunnen veroorloven. Dit heb je echter geheel zelf in de hand. Heb jij een goedlopend bedrijf? Dan is het waarschijnlijk geen enkele moeite om een aantal jaar eerder te stoppen met werken. Begin echter nooit zonder doordacht idee een eigen bedrijf. In dat geval is de kans op mislukking groot en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Financieel gezien kun je hierdoor namelijk ook veel schade oplopen. Mogelijk is de financiële schade zelfs zo groot dat jij het je niet eens kunt veroorloven om eerder te stoppen met werken.

5. Begin op tijd met sparen

Over een heel leven gezien spaart de gemiddelde Nederlander behoorlijk wat geld. Vaak wordt het als klein kind al meermaals op je hart gedrukt dat sparen belangrijk is. In het begin doe je dit nog braaf, maar naarmate je ouder wordt gebeurt dit steeds minder. Je hebt steeds meer feestjes, gaat uit en koopt kleding die jij zelf mooi vindt. Dit soort dingen kosten natuurlijk allemaal geld. Zie jij het niet zitten om later voor lange tijd te gaan werken? Zorg er dan voor dat je op jonge leeftijd al begint met sparen. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat jij de leuke dingen hierdoor maar moet laten. Zoek bijvoorbeeld een baantje waarbij jij na schooltijd en/of in het weekend kunt werken. Op deze manier heb jij op jonge leeftijd al een leuk bedrag op jouw bankrekening. En hier heb je later natuurlijk alleen maar profijt van!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here