Zo vind je de leukste tweedehands kleding

0
251

Het tegengaan van de zogeheten ‘fast-fashion’ is voor veel mensen steeds belangrijker aan het worden. Door kleding tweedehands te kopen en het langer te dragen, help je het milieu een handje. Echter kan het nog wel eens een uitdaging zijn om tussen alle oude kleding de pareltjes te vinden. Hier vind je vier tips die jou zullen helpen je nieuwe tweedehands outfit te scoren!

De kringloop

De meest logische plek om je zoektocht te beginnen, is natuurlijk de kringloopwinkel. Hier zal je voor ontzettend lage bedragen nog goed bruikbare kleding vinden. Behalve voor het milieu is het dus ook nog eens goed voor je portemonnee. Wel zal het je waarschijnlijk opvallen dat hier vooral oude kleding ligt. Je moet dus goed zoeken naar items die nog een seizoen meekunnen. Zoek in de kringloopwinkel dan ook meer naar items die je zelf nog kunt aanpassen, om er zo iets leukers van te maken. Denk bijvoorbeeld aan accessoires, of leuke printjes die je ergens anders op kunt naaien.

De vintage winkel

De afgelopen paar jaar zijn er behoorlijk wat vintage winkels bijgekomen. Veel van deze verkopen ook kleding, soms zelfs merkkleding. De prijzen zullen hier gemiddeld iets hoger liggen dan bij de kringloop. Daar staat wel tegenover dat alles van goede kwaliteit is en nog makkelijk een paar jaar mee kan gaan. Vooral jassen en broeken zijn hier toch echt aanzienlijk goedkoper dan in een normale kledingwinkel. Ze zijn daarnaast ook nog eens modieus en je loopt niet het risico dat iemand anders exact hetzelfde draagt. Met kleding van de vintage winkel kun je originele outfits samenstellen!

Online winkels en marktplaatsen

Liever niet de deur uit? Kijk dan eens rond op het internet. Veel mensen proberen tegenwoordig hun kleding online te verkopen voor een fijn bedrag en je kan vaak ook nog onderhandelen over de prijs. Sommige webshops hebben een aparte categorie kleding van een vorig seizoen of met kleine fabrieksfoutjes, of verkopen kleding die door een vorige klant is teruggebracht. Zo loop je in de laatste mode voor een prikkie en voorkom je dat het wordt weggegooid. Goed voor jezelf en goed voor de wereld.

Vrienden en familie

Misschien wel de leukste tip op deze lijst: check eens bij vrienden of familie of zij nog verborgen pareltjes achterin hun kledingkast hebben liggen. Wat zij niet meer dragen kan jij toevallig hartstikke leuk vinden. Of organiseer een kledingruil, waarbij iedereen een aantal items meeneemt die ze niet meer dragen. Hapje en drankje erbij en je hebt zo een gezellige middag, waarna je zowel je eigen oude kleding kwijt bent en thuiskomt met nieuwe!

Ben je extra gemotiveerd om kleding te kopen die goed is voor het milieu? Kijk dan ook eens naar vegan opties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here