Wat te doen bij een vette huid

0
246

Wellicht heb je er zelf last van; een vette huid. Dit kan heel vervelend zijn, omdat je misschien snel een voorhoofd hebt die het licht een beetje terugkaatst en je kan hier heel onzeker van worden. Op het internet zijn genoeg tips te vinden wat je kan doen tegen een vette huid, maar een goed overzicht is er nog niet. In dit artikel vind je verschillende tips voor een vette huid, om te zorgen dat je je daar in de toekomst geen zorgen over hoeft te maken.

Het begint bij de basis

Ten eerste is het handig om eens te kijken naar jouw voeding. Wanneer je namelijk over het algemeen veel vet eten eet, is het logisch dat dit terug te zien is op jouw huid. Jouw huid is namelijk enorm gevoelig voor wat je allemaal eet en dit heeft dus ook absoluut veel invloed. Vooral een tekort aan B2 heeft een grote invloed op de toestand van jouw huid. Zorg daarom dat je zo nu en dan een visje eet, maar ook kiest voor bijvoorbeeld noten. Een juist en gebalanceerd voedingspatroon zal zorgen voor een betere en rustigere huid.
Daarnaast is het belangrijk dat je goed genoeg drinkt. En dan vooral water; juist geen alcohol eigenlijk. Alcohol droogt de huid uit, net als niet genoeg drinken. Dan kan je denken; ja maar dan wordt mijn huid toch juist niet vet? Jawel, juist wel. Wanneer je te weinig vocht binnenkrijgt, zal je een vettere huid krijgen. Slim is om dan te kiezen voor water; dit reinigt natuurlijk ook nog eens jouw lichaam. Win-win!
Als derde tip om de basis eens goed aan te pakken, is beweging. Je lichaam moet namelijk mogelijkheden hebben om de afvalstoffen uit jouw lichaam te werken. Wanneer je gaat sporten, begin je ook te zweten. Dit is een manier van het lichaam om afvalstoffen kwijt te raken. Zo kan je dus door meer te bewegen, ook werken naar een goede en rustige huid. De afvalstoffen verlaten zo je lichaam, waar ook jouw gezicht minder vet van wordt.

Tips en tricks

Nog wat andere tips en tricks zijn dat je natuurlijk een goede reiniging van je gezicht moet toepassen. Maak jij elke avond jouw gezicht goed schoon, en ga je niet naar bed met nog een laag make-up op je gezicht? Ook wanneer je geen make-up draagt, is het van belang dat je je gezicht reinigt. Gedurende dag komen er allemaal verschillende stoffen op jouw gezicht terecht waardoor je je gezicht eigenlijk elke dag zou moeten schoonmaken.
Daarnaast moet je eens gaan letten op de producten die je gebruikt. Zo is het verstandig om zo nu en dan eens een maskertje te gebruiken; en moet je opletten dat je geen producten gebruikt op basis van olie. Hier wordt je gezicht alleen maar vetter van, iets wat je juist helemaal niet wil!
Wil je echt professioneel advies? Laat dan eens een huidscan maken bij de schoonheidsspecialist bij jou in de buurt. Hier kan je meer inzicht krijgen in jouw huid; jouw hele gezicht is namelijk niet compleet vet of compleet droog, dit is afhankelijk van de verschillende zones op je gezicht. Lees deze blog wanneer je last hebt van een droge huid. Ook kan hij of zij een routine aanrijken waardoor jij weer helemaal gelukkig wordt met jouw eigen huid!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here