De lekkerste vegetarische risotto’s

0
172

Wanneer je vegetarisch eet kan het voorkomen dat je soms niet meer weet wat je nou kan gaan eten. Het kan lastig zijn om elke dag genoeg variatie te vinden en aardappeltjes, groentes en een vega burger zijn na een aantal dagen nou niet echt lekker meer. Je kan dan natuurlijk aan de slag gaan met een pasta of lasagne. Wanneer je daar zin in hebt, dan kan het zijn dat je gaat voor een risotto. Echter heb je allemaal verschillende soorten risotto om uit te kiezen, en kan je het zo gek nog niet bedenken. Hieronder vind je een aantal opties waar je uit kan kiezen. Eerst de basis met daarna een aantal heerlijke combinaties.

De basis van een goede risotto

Een goede risotto is lastig om te maken, dat is wat je ze altijd hoort zeggen. Maar eigenlijk valt dat wel mee, zolang je genoeg bij de les blijft en blijft roeren in de pan. Het basisrecept van risotto is namelijk zo moeilijk nog niet. Snipper een uitje en snijd een flinke teen knoflook fijn. Het is ook lekker om er een pepertje aan toe te voegen, mocht je fan zijn van een beetje pit. Voeg dit alles toe aan een pan met wat olie, om het vervolgens lekker aan te fruiten. Kook ondertussen wat water om daar bouillonblokjes aan toe te voegen (of trek een eigen bouillon natuurlijk, dat kan ook). Zodra het lekker is aangefruit voeg je de risotto toe aan de pan. Let op, voeg nog geen water toe. Het is de bedoeling dat je eerst de risottokorrel een beetje open bakt, zo kunnen de smaken nog meer in de korrel trekken.

Zodra de korrel wat is aangefruit voeg je steeds een soeplepel van bouillon toe. De kunst van risotto is dat je niet te veel tegelijkertijd toevoegt. Het moet namelijk zachtjes garen; dat maakt het zo lekker. Hier ben je wel zo’n 20 a 30 minuten mee bezig. Ondertussen kan je de groentes bakken om later toe te voegen aan de risottorijst. Hier zijn een aantal opties voor. Op het einde is het lekker om kaas toe te voegen. Persoonlijk ben ik een groot fan van mozzarella door de risotto, dit maakt het lekker kazig. Je kan ook gaan voor Parmezaanse kaas of net wat je nog thuis hebt liggen.

Verschillende lekkere combinaties

Je kan eigenlijk super veel toevoegen aan risottorijst, net wat jij lekker vindt. Zo kan je bijvoorbeeld een zak roerbakgroentes toevoegen, mocht jij dat super lekker vinden. Waar je vaak over hoort is de standaard risotto met paddenstoelen. Ga hiervoor voor een combinatie van verschillende champignons en paddenstoelen, dat zorgt voor een heerlijke smaak. Ook kan je hiervoor speciale bouillonblokjes kopen, zo krijg je nog meer de smaak van paddenstoelen.

Een andere lekkere combinatie is courgette en groene asperge. Zorg dat je beiden eerst een beetje grilt, zodat je ze daarna toe kan voegen aan de risotto. Ook een combinatie van courgette en champignon kan erg lekker zijn. Vergeet de groentes zelf ook niet op smaak te brengen, dat maakt het gerecht vaak extra lekker.

Heb je nog meer suggesties nodig? Lees dan dit artikel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here