De voordelen van een gezichtsstomer en -reiniger

0
235

We zien er allemaal graag mooi uit. Als je je goed voelt over je uiterlijk zit je namelijk beter in je vel en dit straal je ook uit. Vooral voor vrouwen is het daarom belangrijk om een mooie, gezonde huid te hebben. Een gezichtsstomer en gezichtsreiniger kunnen daaraan bijdragen en ervoor zorgen dat je huid gaat stralen. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn en hoe deze apparaten werken.

Wat zijn de voordelen van een gezichtsstomer?
Stomen kan helpen bij een verkoudheid. Dat is al eeuwenlang bekend. Door de hete stoom gaan je luchtwegen openstaan en komt vastzittend slijm los. Hierdoor kun je weer vrijer ademhalen. Maar ook voor je huid is het erg goed om regelmatig een gezichtsstomer te gebruiken. Je maakt je huid uiteraard dagelijks schoon en verwijderd elke avond make-upresten, maar hiermee verwijder je alleen dat vuil dat op de oppervlakte van de huid zit. Een gezichtsstomer kan je huid veel grondiger en dieper reinigen.

Hoe werkt het precies?
Een gezichtsstomer wordt gevuld met heet water dat wordt omgezet in stoom. De hete stoom maakt de bovenste huidlaag zacht en week. De bovenste huidlaag bestaat voornamelijk uit dode cellen en vuil. Doordat de stoom deze huidlaag week maakt, komt het vuil en de dode huidcellen heel gemakkelijker los. Veel makkelijker dan wanneer je alleen reinigingsproducten gebruikt. Om het beste resultaat te bereiken maak je je huid wel eerst goed schoon voordat je aan het stomen begint. Het stomen van je gezicht hoeft overigens niet veel tijd te kosten. Je kunt het op de ouderwetse manier doen, met een teiltje met heet water en een theedoek, dit kost je ongeveer 15 tot 20 minuten. Maar met een gezichtsstomer welke is gemaakt met de modernste technieken kun je je gezicht al in korter dan één minuut reinigen!

Combineer met de juiste producten
Voor een optimaal resultaat gebruik je de gezichtsstomer in combinatie met goede huidproducten en een gezichsreiniger. Laat je goed adviseren over je huidtype en welke producten daar het beste bij passen. Door je huid in de ochtend en avond grondig schoon te maken en goed te verzorgen met de juiste dag- en nachtcrème blijft je huid schoon en gezond. Vergeet ook niet regelmatig een goed serum toe te passen. De gezichtsstomer kun je vervolgens bijvoorbeeld wekelijks gebruiken om je huid extra grondig te reinigen. Op deze manier houd je je huid gezond en stralend en zal jij zelf dus ook stralen.

Waar let je op bij het kopen van een gezichtsreiniger?
Met een elektrische gezichtsreiniger kun je je huid veel beter reinigen dan met de hand. Met een elektrische gezichtsreiniger kun je je gezicht grondig reinigen en direct een goede scrubbeurt geven. Wanneer je op zoek gaat naar een goede gezichtsreiniger is het belangrijk om te kijken naar de hardheid van de borstels in combinatie met jouw huidtype. Heb je een gevoelige huid? Dan kies je voor de wat zachtere borstelkoppen.
Let er daarnaast op dat de reiniger goed in de hand ligt, zodat je gemakkelijk overal bij kunt en je hem gemakkelijk kunt bedienen. Ook zijn er reinigers te koop met een oplader. Erg handig, omdat je tijdens het gebruik geen stopcontact nodig hebt. Let daarom ook op de capaciteit van de oplader, zodat je lang genoeg met de reiniger kunt doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here