Natuurlijke manieren om van je sproeten af te komen

0
10679
sproeten

Sproeten, de één heeft er ontzettend veel en de ander slechts een paar. Bij sommige mensen zit zelfs het hele gezicht onder de sproeten. Geldt dit ook voor jou? Dan vind je dit mogelijk niet mooi. Mogelijk vind jij het wel zo erg dat je de sproeten probeert te verbergen. In dat geval is de kans groot dat jij een flinke laag make-up op jouw gezicht smeert. Jouw sproeten zitten zodoende onder de make-up, waardoor ze niet meer opvallen. Ze blijven echter wel aanwezig. Wist je echter dat er een mogelijkheid is om het aantal sproeten op jouw lichaam te verminderen? De kans is groot dat je hier niet van op de hoogte was. In dat geval ben je hier aan het juiste adres. In onderstaande tekst geven wij jou namelijk een aantal natuurlijke manieren om van je sproeten af te komen!

1. Amandelen

Een eerste manier om het aantal sproeten te verminderen is met behulp van amandelen. Amandelen worden vaak gezien als een gezond product voor het lichaam. Ook in het geval van sproeten bewijst deze vrucht dus zijn waarde. Waarom amandelen helpen tegen sproeten? Omdat deze vrucht jouw huid voorziet van de benodigde vetzuren. Ook helpen amandelen bij het gehydrateerd houden van de huid. Heb jij veel sproeten in jouw gezicht? Maak dan zelf eens geen gezichtsmasker met behulp van amandelen. Laat de amandelen allereerst een nacht weken in een kopje melk (+/- 125 ml) en voeg eventueel een eetlepel honing toe. De volgende ochtend vermaal jij het goedje tot een pasta. Smeer het niet direct op je gezicht, maar zorg eerst dat je gezicht goed schoon is. Breng het masker nu aan en laat het twintig tot dertig minuten op jouw gezicht zitten. Is de tijd om? Spoel het masker dan met koud water van je gezicht af. Herhaal jij dit drie keer per week? Dan zul je snel zien dat het aantal sproeten in jouw gezicht snel afneemt.

2. Uiensap

Naast amandelen kan ook uiensap helpen om het aantal sproeten op jouw huid te verminderen. Uiensap is namelijk rijk aan zwavel en antioxidanten en dat helpt bij het op een natuurlijke manier verminderen van sproeten. Net als bij het gezichtsmasker van amandelen geldt ook bij uiensap dat jij het betrekkelijk eenvoudig zelf kunt maken. Je hoeft hiervoor enkel een ui en 50 gram (2 eetlepels) honing te hebben. Plet de ui en voeg de twee eetlepels honing erbij. Nu is het zaak het goedje als gezichtsmasker aan te brengen. Laat de uiensap een half uurtje intrekken en was het dan met koud water van je gezicht. Ook hier is het resultaat het beste wanneer jij de uiensap drie keer per week aanbrengt op jouw gezicht.

3. Karnemelk

Drinken jullie thuis veel karnemelk? Dat komt goed uit, want deze zuiveldrank kun je namelijk ook gebruiken voor het verminderen van het aantal sproeten op jouw huid. Ook nu moet je zelf weer een gezichtsmasker maken. Smeer de karnemelk niet zo op jouw gezicht, want dat heeft natuurlijk geen effect. Giet 40 milliliter karnemelk in een kommetje en voeg hier 20 milliliter verse tomatensap aan toe. Nu is het enkel nog een kwestie van roeren alvorens jij het middel aan kunt brengen op jouw gezicht. Omdat de vloeistof bijzonder dun is, raden wij je aan de mix van karnemelk en tomatensap met een kwastje aan te brengen op jouw gezicht. Heb jij het middel aangebracht? Laat het dan twintig minuten intrekken voor je het er met koud water weer afspoelt. Om het beste resultaat te bereiken, raden wij je aan dit iedere avond, voor een periode van minimaal vijf weken, op jouw gezicht te smeren.

4. Appels

Bij jou thuis liggen ongetwijfeld de nodige appels op de fruitschaal. Waarschijnlijk eet jij regelmatig zo’n appel, maar wist je ook dat het kan helpen om van sproeten af te komen? Het is in dat geval geen kwestie van zo vaak en zoveel mogelijk appels eten. Nee, in dat geval vermindert het aantal sproeten niet. Je moet namelijk een pasta maken. Wat je hiervoor nodig hebt? Eén rijpe appel, twee eetlepels honing en een eetlepel bruine suiker. Voordat je begint, dien je de appel eerst te schillen en in stukjes te snijden. Mix de stukjes appel, honing en bruine suiker vervolgens met elkaar in een blender tot er een dikke pasta ontstaat. Maak eerst je gezicht schoon en gebruik je vingertoppen om de pasta in jouw huid te masseren. Laat de pasta tien minuten op jouw gezicht zitten en spoel het er dan weer af. Wil je het beste resultaat boeken? Herhaal deze methode dan twee à drie keer per week.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here