Ontdek de mogelijkheden van WordPress/WooCommerce

0
389
woocommerce

Op het platform WordPress heb je de keuze uit verschillende thema’s. Deze worden zowel gratis als betaald aangeboden. Voor een van de meest populaire Premium WordPress Theme’s hoef je geen geld neer te leggen: WooCommerce. Deze webshop plugin van WordPress is gratis te downloaden vanuit de website van WooThemes. Eventueel kun je het ook installeren via een WordPress plugin. Welke oplossing biedt WooCommerce voor webwinkels?

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een van de populairste webshopsystemen ter wereld en is al miljoenen keren gedownload. Het werd opgericht in 2008 door drie mensen die elkaar hebben ontmoet op een forum. Het drietal gaf aan grote interesse te hebben in WordPress en bedacht samen een idee om het verder te ontwikkelen. Ze namen het besluit om een webshop systeem te ontwikkelen die men kan installeren als een plugin. Het betekende de geboorte van het bedrijf WooThemes, dat verantwoordelijk is voor de plugin WooCommerce. Het concept bleek een doorslaand succes, want inmiddels is WooCommerce niet meer weg te denken uit de e-commerce wereld.

Wel of niet een thema kiezen?

Met WooCommerce kun je als webwinkelier zonder veel technische kennis een webshop ontwikkelen. Dit verklaart ook de populariteit van WordPress. Veel webwinkel eigenaren kiezen voor WordPress omdat WooCommerce zo ontzettend gebruiksvriendelijk is. Ze hebben de keuze uit verschillende WordPress thema’s, die speciaal zijn ontworpen voor WooCommerce. Het is echter niet verplicht om een thema te gebruiken. Je kunt ook kiezen voor de standaard WordPress thema’s ‘Twenty Fourteen’ of ‘Twenty Fifteen’. Ook met dit thema werkt WooCommerce uitstekend. Wel geeft een echt WooCommerce thema je webwinkel een professionele uitstraling. Dit is beter voor de conversie, omdat bezoekers je webwinkel gemakkelijker weten te vinden. Een mooi thema kan uiteindelijk dus bijdragen aan meer bezoekers en een hogere omzet.

Wat zijn de mogelijkheden van WooCommerce?

WooCommerce biedt veel mogelijkheden voor webwinkel eigenaars. Zo kun je er onder andere directe automatisch facturen mee versturen en verzendkosten mee berekenen aan de hand van het gewicht, land of de afstand. Een extensie in de vorm van een Post NL plugin zorgt binnen enkele minuten voor het kostenplaatje van een verzending. Ook is het mogelijk om met een WooCommerce uitbreiding kortingscodes aan te maken, waarmee je bijvoorbeeld loyale klanten kunt belonen.

Betaalopties

Veel webwinkeliers besparen veel tijd en energie door het gebruik van WooCommerce. Dit geldt bijvoorbeeld voor het regelen van betaalopties. De betaalmogelijkheden van WooCommerce zijn namelijk zeer uitgebreid. Zo worden transacties onder andere verwerkt met iDeal, PayPal en Creditcard. Om dit mogelijk te maken dient er wel een koppeling te zijn met andere partijen, zoals de betalingsprovider Mollie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here