Wat kun je als ondernemer verwachten van PrestaShop?

0
285
online shoppen

Op het internet heb je als ondernemer de keuze uit verschillende e-commerce platforms. Een van de meest succesvolle namen is PrestaShop. Dit bedrijf heeft een wereldwijde community en ruim 270.000 webwinkels als klant. Daarnaast staat het op de Inc 5000-lijst van snelst groeiende private ondernemingen in Europa. Als klap op de vuurpijl kreeg het in 2016 ook nog eens de CMC Critic Award voor beste e-commerce software. Wat heeft de technologie van PrestaShop online ondernemers te bieden?

Het ontstaan en de groei van PrestaShop

PrestaShop bestaat sinds 2005. Het is bedacht en ontwikkeld door een aantal studenten van de EPITECH IT in de Franse hoofdstad Parijs. Oorspronkelijk was de software beschikbaar in slechts twee talen, namelijk het Engels en het Frans. Drie maanden later waren er al dertien talen beschikbaar. PrestaShop kan worden gebruikt door diverse soorten bedrijven, of er nu goederen, diensten of downloadbare producten worden geleverd. Tegenwoordig is de software beschikbaar in maar liefst zestig talen en maken wereldwijd ongeveer 250.000 er gebruik van.

Webwinkel opbouwen met Addons

PrestaShop biedt software aan die iedereen, ervaren of onervaren, kan gebruiken om een succesvol e-commerce bedrijf op te zetten. Denk bijvoorbeeld een kleine retailer die droomt van een eigen webwinkel. De software beschikt over een uitgebreide module genaamd PrestaShop Addons, waarmee je een webwinkel in korte tijd kan opbouwen. Dit is een soort marktplaats waar je verschillende thema’s en modules voor de webwinkel kunt aanschaffen. In totaal beschikt PrestaShop over ruim driehonderd functies om producten, betalingen, verzendingen en contacten met leveranciers snel en efficiënt te verwerken.

Gratis open-source platform

Om een webwinkel in elkaar te zetten hoef je echt geen grote investering te doen. PrestaShop is namelijk een van de weinige open-source platformen waar je niet voor hoeft te betalen. Je hoeft geen maandelijkse kosten te betalen en de software vraagt niet om een commissie op de verkoop van de webshopproducten en/of diensten. Dit is een van de redenen waarom PrestaShop populair is onder online ondernemers die dromen van succes.

Samenwerkingen met grote bedrijven

Het is PrestaShop gelukt om in minder dan vijftien jaar een gratis en succesvol e-commerce platform op te zetten. Dit komt door het feit dat het samenwerkt met diverse invloedrijke bedrijven, zoals eBay, Google en Paypal. Dankzij deze strategische partners is het mogelijk om de e-commerce software gratis overal ter wereld aan te bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here