Welk type airconditioning moet ik kiezen?

0
145
airco in de woonkamer

De zomer komt eraan en je hebt besloten dit jaar toch een airconditioning aan te schaffen. Een goed idee, want zo kun je beter slapen, werken of andere huishoudelijke activiteiten verrichten zonder dat je uit je woning drijft van de hitte. Wanneer je gaat zoeken, zul je overspoeld worden met het aanbod. Weet je nog niet zo goed welk type airco je moet hebben? In dit artikel bespreken we het met je door, zodat jij straks heerlijk koel de zomerdagen doorkomt.

Mobiele airco installaties

De wat goedkopere opties voor een airconditioning zijn vaak tussen de 400 en 600 euro en hier gaat het dan om mobiele airco’s. Dit betekent dat je de airco’s makkelijk kunt verplaatsen naar waar je deze wilt hebben staan: of dat nou op je werkplek is of in de slaapkamer. Dit type airconditioning zijn vaak wat luider en hebben een slang die naar buiten gaat om de warmte af te voeren, wat minder bevorderlijk is voor de koelte binnen.

Vaste airco installaties

Een vaste airco zit zoals de naam al verklapt op een vaste plek in huis. Dit zijn de typen airco’s die je bijvoorbeeld in hotels vindt. De kosten voor de installatie zijn vaak flink wat hoger, maar je kunt er zeker van zijn dat je een goed werkende airco in de ruimte hebt.

moet dan ook door een vakman geïnstalleerd worden. Dit betekent dat er vaak door de muren heen geboord moet worden, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

Twijfel je over welke airco het beste bij jouw woning past? Laat je dan altijd even adviseren over de mogelijkheden die op jouw behoeftes en wensen aansluiten. Je wilt voorkomen dat je met een foutieve aankoop straks thuis zit, daar is een airco toch echt net iets te prijzig voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here