LED inbouwspots een goede keuze

0
178
led inbouwspots

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het gebruik van LED verlichting een enorme vlucht genomen heeft in de afgelopen jaren. LED verlichting lijkt in niets meer op het koude ongezellige licht van weleer. Het heeft een enorme inhaalslag gemaakt en is tegenwoordig in allerlei soorten maten en kleurnuances verkrijgbaar. E zijn inmiddels zelfs LED inbouwspots verkrijgbaar. Deze verlichten niet alleen je woonruimte op een hele mooie manier maar hebben ook nog eens tal van voordelen. In dit blog vertellen wij je waarom LED inbouwspots een goede keuze zijn.

LED inbouwspots passen in een duurzame omgeving

Je kunt je vast nog wel herinneren dat je in vroeger tijden met enige regelmaat (zeg maar gerust om de haverklap) de keukentrap tevoorschijn moest halen omdat er weer een lamp in huis kapot was gegaan. Gelukkig behoort dat met de komst van LED verlichting definitief tot het verleden. In het geval van LED inbouwspots is dat natuurlijk ook geen overbodige luxe aangezien deze, zoals de naam al aangeeft, ingebouwd zitten en niet zo heel gemakkelijk te verwisselen zijn. LED inbouwspots gaan met gemak zo’n 35 jaar mee zonder dat je er omkijken naar hebt of de lampjes moet verwisselen. Als dat geen goede keuze is…….

LED inbouwspots in verschillende kleuren verkrijgbaar

Tegenwoordig zijn LED inbouwspots verkrijgbaar in alle kleurnuances die je je maar kunt wensen. In vroeger tijden was dat wel anders en was LED verlichting alleen verkrijgbaar in koele witte en ongezellige tinten. Gelukkig is dat verleden tijd waardoor je LED inbouwspots op alle plaatsen in huis kunt gebruiken, van de woonkamer tot de badkamer. Zo zijn er LED inbouwspots met 2700K. Deze geven een zeer warm wit licht af en zijn hierdoor geschikt voor woonkamers en andere ruimtes waar sfeerverlichting gewenst is. Daarnaast zijn er LED inbouw spots met 3000K die licht afgeven wat zeer goed in badkamers en keukens tot zijn recht komt. Tot slot is er nog steeds koel wit licht als inbouwspot verkrijgbaar wat ideaal is in werkomgevingen.

Een LED inbouwspot weg werken

Wees je er van bewust dat als je kiest voor LED inbouwspots, dat deze in het plafond weg gewerkt moeten worden. Er is dan een zogenaamd verlaagd plafond nodig. Woon je echter in een wat ouder huis of in een huis waarvan het plafond al relatief laag is dan zou dit best wel eens voor een uitdaging kunnen zorgen. Eén van de oplossing kan dan zijn om een inbouwspot 55mm LED te gebruiken. Deze LED inbouwspots hebben een bijzonder lage inbouwdiepte van maar 15 mm, waardoor deze in zo goed als ieder plafond te plaatsen en weg te werken zijn. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat dit soort inbouwspots te weinig licht afgeven. Een LED inbouwspot levert ongeveer 50 watt aan licht op.

LED inbouwspots, een goede keuze voor zowel je portemonnee als het milieu

Zoals je ziet kun je met een LED inbouwspot letterlijk alle kanten op. Dat maakt deze verlichting niet alleen een zeer goede keuze maar het doet ook nog eens wonderen voor je portemonnee en het milieu. Als je weet dat door het gebruik van LED spots je stroomverbruik met maar liefst 70 procent daalt, wat weer goed is om de CO2 uitstoot te verminderen, vraag je je af waarom je hier niet eerder voor gekozen hebt……..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here