Je huis een beetje aan laten passen is helemaal zo gek nog niet

0
197
douche in de badkamer

Is het trappetje naar je voordeur eigenlijk een beetje onhandig, met de grote stappen die je erop moet zetten? Wordt die trap in je huis een steeds groter obstakel? Heb je eigenlijk helemaal geen zin of tijd meer om die grote, groene tuin helemaal netjes te houden? Of gebruik je de badkuip eigenlijk nooit, en doet hij vooral dienst als plek om te douchen, maar dan wel met een hele hoge instap? Dan is het helemaal zo gek nog niet om daar iets aan te gaan doen. Want waarom zou je met dit ongemak blijven zitten, als het ook een stuk fijner en comfortabeler kan zijn?

Wat is de grootste hindernis?

Zeker als we wat ouder worden, zijn er dingen in ons huis die wat lastiger worden. Zaken waar we voorheen nooit echt last van hadden, nooit bewust bij stil stonden, maar die nu vervelende obstakels beginnen te vormen. De trap, bijvoorbeeld. Pas als je wat lastiger begint te lopen, wat strammer raakt, merk je hoe vaak je deze op een dag eigenlijk op en ook weer af gaat. Een goede reden om deze aan te pakken. Lang niet iedereen staat erbij stil dat je een traplift van Handicare gewoon op eigen initiatief kunt laten plaatsen. Je hoeft er geen indicatie voor te hebben, je hoeft niet invalide te zijn. Nee, je kunt er gewoon zelf eentje aanschaffen en laten plaatsen. De traplift kosten draag je op deze manier zelf, maar voor veel mensen geldt dat deze het comfort meer dan waard zijn.

Weg met de badkuip

Een ander flink obstakel in veel woningen is de badkuip. Vroeger werd het bad misschien vaak gebruikt, maar tegenwoordig geef je de voorkeur aan douchen. Maar dan wel in de badkuip, want dat is hoe de badkamer in veel huizen is ontworpen. Die hoge instap het bad in is nooit echt prettig geweest, maar nu het bewegen wat lastiger gaat is het helemaal vervelend.

Ook hiervoor geldt weer dat je het makkelijk op kunt lossen. Het bad eruit, een mooie douchecabine erin. Het klinkt als een aardige verbouwing, maar er zijn partijen die erin gespecialiseerd zijn om dit binnen een dag voor elkaar te krijgen. Zo gepiept dus, en met een beetje geluk sta je de volgende ochtend al lekker onder je nieuwe douche. Ook hiervoor geldt natuurlijk weer dat er kosten aan verbonden zijn, maar ook deze vallen vaak mee. Zeker als je ze afzet tegen het comfort en zeker ook de veiligheid die je ervoor terug krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here