Nieuwe muziek ontdekken doe je zo!

0
187

Soms heb je dat ene plaatje al helemaal kapot gedraaid en heb je het zo vaak gehoord dat je er een beetje tureluurs van wordt. Of je kent precies de volgorde van jouw afspeellijst uit je hoofd. Dan is het soms tijd om op zoek te gaan naar nieuwe liedjes, nieuwe parels om van te gaan genieten. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan doen, hieronder lees je daar uiteraard meer over!

Duik in de ‘Discover Weekly’ van Spotify

Een van de heerlijke dingen om dan te doen is om de afspeellijst ‘Discover Weekly’ van Spotify eens af te gaan spelen. Hier staan voorstellen in die aansluiten bij jouw muzieksmaak. Zo vind je daar liedjes terug die lijken op wat jij vaak afspeelt maar soms ook heel wat anders om je even uit je comfortzone te trekken. Je kan deze liedjes meteen toevoegen aan jouw favorieten door op het hartje te klikken en je kan ze ook uit de lijst gooien. Dan weet Spotify ook dat dit niet jouw ding is en krijg je vervolgens andere aanraders. Op deze manier kan jij op een laagdrempelige manier nieuwe muziek ontdekken en ook nieuwe artiesten bijvoorbeeld.

Wanneer je een nieuwe artiest hebt gevonden, kan je natuurlijk zijn of haar profiel helemaal gaan uitpluizen. Wat nog leuker is om te doen, is om op zoek te gaan naar afspeellijsten waar die muziek in voorkomt. Zo blijf je wederom binnen hetzelfde genre en zal je zeer waarschijnlijk ook liedjes gaan vinden die je anders niet per se tegen was gekomen maar toch wel heel erg van kan genieten!

Ga het gesprek aan!

Een andere manier om het aan te pakken is om het gesprek eens aan te gaan met andere mensen. Wat voor muziek spreekt hen aan en waarom eigenlijk? Hier vloeien vaak hele mooie gesprekken uit voort. Soms vinden mensen bepaalde muziek mooi door de beat die erin zit, maar vaak is ook de tekst natuurlijk heel sprekend. Als je iemand goed wil leren kennen kan je daarom ook vragen naar een liedje dat veel voor hem of haar betekent, zodat je meteen een dieper kijkje krijgt in diegene. Let op, dit is wel een hele persoonlijke vraag, je kan ook in het algemeen naar aanraders vragen. Ook dan leer je vast nieuwe muziek kennen!

Als je dan toch al in gesprek bent met iemand en het gesprek loopt even dood, geen zorgen. Hier vind je wat tips om op wat nieuwe onderwerpen te komen!

Doe gerichter onderzoek

Wat je ook kan doen is gerichter onderzoek doen. Dit kan je door nieuwswebsites bij te houden of juist veel naar de radio te luisteren om te horen wat er nu helemaal hip en happening is. Je kan ook naar bepaalde cafés gaan waar muziek wordt gedraaid om zo nog meer muziek te gaan leren kennen. Altijd leuk om te doen en ook erg leerzaam!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here