Waar moet je op letten bij het kiezen van geschikte hardloopschoenen?

0
271
hardloopschoenen

Ben je van plan om binnenkort te gaan hardlopen? Een goed idee, want het is een zeer gezonde activiteit. Wel heb je voor deze sportieve activiteit een paar goede hardloopschoenen nodig. Hardlopen kan vrij inspannend voor je lichaam zijn en het dragen van sneakers kan nare blessures veroorzaken. Gelukkig verklein je met de hardloopschoenen van kwaliteitsmerken de kans op fysiek ongemak.

Tip: kies hardloopschoenen van goede kwaliteit

Het is verstandig om hardloopschoenen van kwaliteitsmerken te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Adidas, Nike, New Balance en Asics. Producten van deze merken zitten zeer comfortabel en gaan lang mee. Omdat je kunt profiteren van een flinke korting op de nieuwprijs ben je altijd zeer voordelig uit. Bovendien beschikken wij over een handig filtersysteem waarmee je jouw gewenste prijs kunt aangeven. Voor elk budget hebben wij wel een paar hardloopschoenen voor jou in de aanbieding. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende Amerikaanse schoenmaten, van 6.5 tot 14, waardoor je altijd wel een paar hardloopschoenen vindt die perfect zitten.

Goede demping zorgt voor betere verdeling van gewicht

Hardloopschoenen van goede kwaliteit bieden verschillende voordelen. Zo hebben ze demping, wat betekent dat je lichaam minder zwaar belast wordt. Veel van deze hardloopschoenen hebben speciale zolen die je voet sturen, waardoor je automatisch op je hak landt. Goede demping zorgt ervoor dat jouw gewicht tijdens het hardlopen beter verdeeld wordt. Daardoor vangt je lichaam schokken beter op. Dit is onder andere goed voor je rug en knieën. Heren sneakers hebben vaak geen demping, waardoor het risico op blessures toeneemt. Gelukkig vormen hardloopschoenen van goede kwaliteit het perfecte alternatief, en dankzij onze outlet zijn ze nog zeer betaalbaar ook.

Kiezen van hardloopschoenen is persoonlijk

Het kiezen van een bepaald type hardloopschoenen is heel persoonlijk. Een ervaren hardloper heeft natuurlijk andere wensen dan een beginner. Bovendien bestaan er geen standaard heren hardloopschoenen omdat de pasvorm, demping en stabiliteit per model verschillen. Wel bestaan  er verschillende soorten hardloopschoenen die zijn gebaseerd op een bepaalde manier van lopen. Zo heb je neutrale hardloopschoenen nodig wanneer je tijdens het lopen vaak op de buitenzijde van je hiel belandt.

Wat is pronatie?

Sommige hardlopers zetten met hun tweede teen een vloeiende beweging af. Daarbij kantelt het enkelgewicht van je voet onder de druk van het lichaam naar binnen. In de sportwereld wordt dit aangeduid met de term ‘pronatie’. Wanneer je dit teveel doet heb je anti-pronatie schoenen nodig.

Afwisseling kan een goed idee zijn

Je hoeft niet altijd slechts één type hardloopschoenen te kiezen. Soms is het handig om af te wisselen. Dit wordt aangeraden wanneer je graag aan verschillende vormen van hardlopen doet.. Neem voor uitgebreid advies contact op met ons ervaren team. Zij vertellen je graag welke heren hardloopschoenen het meest geschikt voor jou zijn.

Comfortabele hardloopschoenen voorkomen blessures

Tijdens het hardlopen zijn comfortabele schoenen zeer belangrijk. Daardoor geniet je meer van de activiteit en ben je langer in beweging Tijdens het hardlopen komt je lichaam in beweging en krijgt het schokken te verwerken. Dit is een belasting voor onze voeten, rug en knieën. Je kunt het risico op blessures verkleinen door hardloopschoenen van goede kwaliteit te dragen. Ze verlichten het negatieve effect op de voeten tijdens het hardlopen. Denk bijvoorbeeld aan zwellingen en zweet. Hardloopschoenen van kwaliteitsmerken hebben doorgaans een goed voetbed om de juiste ondersteuning te geven. Daardoor voelen je schoenen en voeten minder zwaar aan en kun je een stuk gemakkelijker door rennen.

Het verschil tussen neutraal en antipronatie

In veel (web)winkels heb je de keuze uit twee typen hardloopschoenen, namelijk neutraal en antipronatie. Neutraal houdt in dat je tijdens het hardlopen vaak op de buitenzijde van je hiel belandt. Antipronatie voorkomt dat het enkelgewicht van je voet tijdens het lopen teveel naar binnen kantelt.

Wees niet bang om advies te vragen

Of je nu wekelijks traint, aan duurloop doet of van plan bent om de marathon te lopen: voor elke gelegenheid is er wel een type hardloopschoenen beschikbaar. Heb je advies nodig? Schroom dan niet om vragen te stellen aan het team achter de webshop of personen die werkzaam zijn in de sportwinkel. Ze vertellen je graag over de verschillende soorten hardloopschoenen en hoe je het beste kunt rennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here