Zo zorg je dat je op je streefgewicht komt

0
145

Ieder mens heeft een streefgewicht in zijn hoofd. Het is dus helemaal niet gek dat jij ook een bepaald getal in je hoofd hebt waar je op uit wilt komen. Het probleem met een streefgewicht is alleen wel dat we dat altijd op het randje van ons bereik kiezen. Dat betekent dus dat het heel lastig is om dit te bereiken. De vraag is dan dus hoe je dit dan toch op de beste manier kan bereiken. Dit kan per persoon verschillen. Kijk daarom naar verschillende zaken die meespelen hierin.

Kijk wat binnen je bereik ligt

Het is goed om te kijken naar wat echt haalbaar is. Kijk dan vooral naar de verhouding van hoeveel gewicht je wilt verliezen en de tijd die je je daarvoor geeft. Wanneer je bijvoorbeeld stelt dat je binnen een week 5 kilo wilt afvallen, dan is het eigenlijk wel te bedenken dat dit niet gaat lukken. Het afvallen tot je streefgewicht moet je een lange termijn doel maken. Je kan dan voor de korte termijn kleinere doelen stellen. Dit helpt je ook om het vol te houden, juist omdat je zo nu en dan een succesje behaalt.

Een passende methode vinden

Om je streefgewicht te bereiken zal je moeten afvallen. Dat komt vooral neer op het vinden van het juiste dieet. Ieder mens reageert weer anders op dieetvormen. Dat betekent dus ook dat je eerst de verschillende vormen moet uitproberen. Het kan best zijn dat periodiek vasten voor jou het best werkt. Ook kan een koolhydraatarm dieet voor veel mensen wonderen doen. Daarnaast zijn er nog talloze andere vormen. Geef het allemaal de kans en ontdek zelf welke vorm voor jou het best zal werken. Wissel ook na een bepaalde tijd wanneer je niet meer afvalt.

Een extra duwtje

Wanneer je in de buurt van je doelen komt, dan kan je jezelf op verschillende manieren een extra duwtje in de rug geven. Zo kan je bijvoorbeeld wat harder sporten zodat je net wat meer verbrandt. Ook kan je op zulke momenten juist voor het vasten kiezen. Wanneer je het op die manier aanpakt, dan zal je zien dat je net die laatste stap kan zetten. Bewegen is sowieso belangrijk. Dit moet je minimaal een half uur per dag doen. Zoek wel een vorm van sporten die je leuk vindt, anders is het niet goed vol te houden.

Accepteer tegenslagen

Het is ook belangrijk om te beseffen dat het niet in een rechte lijn zal gaan. Er zullen tegenslagen tussen zitten wanneer je je streefgewicht probeert te bereiken. Daarom is het juist ook zo moeilijk. Het is belangrijk om te accepteren dat dit nu eenmaal zal gebeuren. Je zal op een bepaald moment je dieet even niet vol kunnen houden. Of het sporten gaat wat minder lekker. Ook zal je op plateaus komen waar je gewicht niet meer lijkt te veranderen. Het is belangrijk om niet direct op te geven of alles om te gooien. Deze tegenslagen horen erbij.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here