Zo verdien je geld met Pinterest

0
141

Geld verdienen met social media is helemaal niet vreemd meer. Verschillende influencers gebruiken hun kanalen om flinke bakken met geld binnen te halen. Alleen wordt dan vaak gedacht aan YouTube, Instagram en TikTok. Dit neemt niet weg dat je ook met andere soorten kanalen een goede boterham kan verdienen als je het slim aanpakt. Dat kan bijvoorbeeld met Pinterest. Ben je geïnteresseerd in de manier waarop je dit moet aanpakken? Dan kan je daar op deze plek meer over leren. Zo kan je er zelf ook mee aan de slag.

Een voordeel van Pinterest

Geld verdienen met Pinterest heeft een bepaald voordeel ten opzichte van de andere platformen waar je mee aan de slag kan. Het is namelijk vaak zo dat de mate waarin je verdient ook samenhangt met de omvang van je volgersschare. Dat is echter voor dit medium flink minder belangrijk. Wanneer je maar een beperkt aantal volgers hebt, dan kan je nog altijd veel verdienen. Het gaat vooral om het soort afbeeldingen dat je plaatst. Om hier goed in te worden, kan je natuurlijk wel wat uitleg gebruiken. Die kan je daarom op deze plek vinden.

Aan de slag met verdienen

Wanneer je een beetje slim kan werken aan je profiel, dan is er al snel wat te verdienen met Pinterest. Daarvoor moet je wel eerst de app van dit platform downloaden. Daar zit namelijk de zogenaamde creator hub in. En die heb je nodig om aan de slag te gaan. Je gaat op de app naar je profiel en gebruikt de hub voor je profiel. Als je hierop klikt zie je al direct wat je er allemaal mee kan doen. Zo leer je meer over je statistieken, maar ook over de verdienmodellen van dit platform. Plaats je afbeeldingen die veel bekeken worden, dan kan je daaraan verdienen.

Veel verschillende mogelijkheden

Je kan van veel verschillende mogelijkheden gebruikmaken. Zo kan je bijvoorbeeld samenwerkingen met merken aangaan. Die betalen jou daar dan voor. Je moet dan wel een account hebben met content die past bij de marketingstrategie van dat betreffende bedrijf. Dit ken je natuurlijk ook wel van andere platforms. Overigens kan je bijvoorbeeld op TikTok of YouTube how-to video’s vinden van andere influencers die ook verdienen aan hun afbeeldingen op Pinterest. Opvallend is ook dat je vaak kan scoren met afbeeldingen die het op andere social media zoals Instagram misschien helemaal niet zo goed doen.

Leer zoveel als mogelijk

Wil je succes hebben en verdienen met Pinterest? Dan is het in ieder geval belangrijk dat je de creator hub volledig leert begrijpen. Daarom is het belangrijk om veel tips en tricks te lezen en te bekijken. Zo leer je precies hoe je de creator hub moet gebruiken en hoe je al snel enkele tientjes of een paar honderd euro kan verdienen. Werk je er meer en meer mee? Dan zal je al snel zien dat je inkomsten gaan toenemen. Pas wel op, want je hebt wel minstens 1000 volgers om ermee te kunnen gaan werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here