Deprecated: Optional parameter $output declared before required parameter $atts is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/neck.nl/httpdocs/wp-content/plugins/td-composer/mobile/functions.php on line 423

Deprecated: Optional parameter $depth declared before required parameter $output is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/neck.nl/httpdocs/wp-content/plugins/td-cloud-library/includes/tdb_menu.php on line 251
Zes manieren om je woonkamer een budgetproof make-over te geven! - Neck.nl het mooiste blog van Nederland
Home Wonen Zes manieren om je woonkamer een budgetproof make-over te geven!

Zes manieren om je woonkamer een budgetproof make-over te geven!

0
311
woonkamer tips

Heeft jouw woonkamer al jarenlang dezelfde uitstraling? Dan is de kans aanwezig dat jij hier op den duur op uitgekeken raakt. In dat geval wil je jouw woonkamer mogelijk wel eens flink onder handen nemen. Maar ja, in dat geval moet het geld er natuurlijk wel voor zijn. De make-over van een woonkamer is namelijk niet bepaald goedkoop, zeker niet wanneer jij het groots aan wilt pakken. Zit jij momenteel vrij krap bij kas? Dan betekent dit natuurlijk niet dat jij jouw woonkamer niet onder handen kunt nemen. Wij geven jou in de onderstaande tekst zes manieren om je woonkamer een budgetproof make-over te geven!

1. Ander kleurtje

Bij de make-over van een woonkamer denken veel mensen aan een grootschalige verbouwing. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Ook kleine aanpassingen kunnen jouw woonkamer namelijk al een hele andere uitstraling geven. Wat te denken van een likje verf bijvoorbeeld? Nu is verf niet bepaald goedkoop, maar het kost je aanzienlijk minder dan wanneer jij jouw hele woonkamer onder handen wilt nemen. Uiteraard hoef je niet alle muren van een nieuwe kleur te voorzien. Je kunt je bijvoorbeeld ook richten tot één muur. Op deze manier bespaar je op de kosten van verf, terwijl jouw woonkamer toch een make-over krijgt.

2. Bezoek een kringloop

Vind jij een likje verf alleen niet voldoen? Dat kan natuurlijk. Mogelijk ben je wel toe aan een aantal andere meubels. Zoals jij ongetwijfeld weet, zijn meubels niet bepaald goedkoop. Althans, niet wanneer jij ze nieuw koopt. Tegenwoordig zijn er echter ook genoeg mogelijkheden om voor weinig geld aan meubels te komen. Zo kun je bijvoorbeeld een kringloopwinkel bezoeken. Hier worden tweedehands meubels aangeboden, maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat deze niet meer mooi zijn. Mogelijk staan er wel vintage meubels tussen die uitstekend bij de stijl passen die jij voor ogen hebt!

3. Ga op zoek naar aanbiedingen

Niet iedereen voelt zich prettig bij het kopen van meubels bij een kringloop. Dit betekent echter alsnog niet dat jij de hoofdprijs moet betalen om jouw woonkamer een make-over te geven. Tegenwoordig zijn er genoeg woonwinkels die fikse kortingen geven op nieuwe meubels. Kwalitatief gezien zijn dit misschien niet de beste meubels, maar jij kunt er ongetwijfeld een paar jaar mee vooruit. Mogelijk is je financiële situatie dan alweer wat verbeterd, waardoor je jouw woonkamer opnieuw een make-over kunt geven.

4. Kijk naar wat je hebt

Wil je liever helemaal geen geld uitgeven aan een make-over van jouw woonkamer? Kijk dan eens goed naar de dingen die jij nog hebt. Mogelijk kun jij jouw huidige meubels wel aanpassen tot een nieuw meubelstuk. Gebruik een oude kist bijvoorbeeld als salontafel. Vergeet ook vooral niet op zolder te kijken. Mogelijk staan hier nog wel oude meubels die bij kunnen dragen aan de make-over van jouw woonkamer. Is dit niet het geval? Of zie je het gewoonweg niet zitten om oude meubels te gebruiken? Dan kun je natuurlijk ook nog altijd jouw netwerk inschakelen. Mogelijk hebben familieleden, vrienden of kennissen nog wel wat spullen staan die eraan bijdragen dat jij jouw woonkamer toch een budgetproof make-over kunt geven.

5. Hang andere gordijnen op

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Jij kunt jouw hele woonkamer overhoop halen voor een make-over, maar je kunt je ook richten tot de kleine dingen. Neem bijvoorbeeld de gordijnen. De uitstraling van jouw woonkamer wordt al compleet anders wanneer jij kiest voor nieuwe raambekleding. Uiteraard heb je hiertoe weer verschillende mogelijkheden. Heb je nu bijvoorbeeld inbetween gordijnen? Geef jouw woonkamer dan een make-over door deze gordijnen te vervangen door rolgordijen. Jouw woonkamer krijgt zo weer een frisse uitstraling en dat zonder dat je er bijzonder veel tijd, geld en moeite aan hebt besteed!

6. Fleur jouw woonkamer op met accessoires

Jouw woonkamer een make-over geven hoeft helemaal niet lastig te zijn. Door te kiezen voor nieuwe en/of extra accessoires, ziet jouw woonkamer er straks ook al heel anders uit. Waar je in dat geval zoal aan kunt denken? Neem bijvoorbeeld kussens op de bank. Je kunt extra kussens aanschaffen, maar je kunt ook de kussenslopen van de huidige kussens vervangen. Denk er daarnaast eens aan om een vloerkleed aan te schaffen. Met behulp van een vloerkleed krijgt jouw vloer ineens een hele andere uitstraling. En zo zijn er nog genoeg andere manieren te bedenken om jouw woonkamer een make-over te geven met weinig geld. Wij raden je aan om vooral niet te moeilijk te denken. Zoals je hierboven reeds kon lezen is het helemaal niet zo lastig om met weinig geld jouw woonkamer onder handen te nemen!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here