Heerlijke soepen in een handomdraai

0
187

Je kent het wel, je komt thuis van een lange dag werk of school en hebt totaal geen zin meer om te koken. Het is heel verleidelijk om iets te bestellen zodat je, maar dat is niet altijd even goed voor de portemonnee en ook niet voor de gezondheid. Het is namelijk belangrijk om voedselverspilling tegen te gaan. Hieronder maak je kennis met drie verschillende soepen, die te maken zijn in een handomdraai. Ook heb je er niet veel ingrediënten voor nodig, dus de kans is aanwezig dat je er niet eens meer voor naar de supermarkt moet. Lees je mee?

Zoete aardappel soep

De zoete aardappel, een hele veelzijdige groente. Wellicht dat je het nog in de voorraadkast hebt liggen, het is namelijk lang houdbaar. Voor deze soep is het ook handig als je een (rode) paprika hebt, maar zonder kan het ook prima. Begin met het schillen en het snijden van de zoete aardappel, de stukjes hoeven niet netjes te zijn. Snij vervolgens de paprika en doe dit samen in een grote pan. Bak dit alles voor 2 minuten aan met een scheutje olie en doe er vervolgens water bij en bouillonblokjes naar smaak. Laat het koken totdat de zoete aardappel zacht is en pureer het vervolgens. Klaar is je heerlijke soep!

Broccolisoep

Ook broccolisoep is een makkelijke soep om te maken. Snijd de broccoli in stukjes en vergeet ook niet om de stronk mee te snijden. Deze schil je eerst om er vervolgens stukjes van te maken. Dit hoeft ook niet in nette stukjes, uiteindelijk ga je ook deze soep pureren tot een gladde massa. Als je het in huis hebt is het lekker om een rood uitje toe te voegen, dan wordt de soep iets zoeter. Doe dit allemaal in een pan met heet water en een bouillonblokje en laat het koken totdat de broccoli (vooral de stronk) zacht is. Pureer de soep tot een gladde massa en eet smakelijk!

Uiensoep

Bij heel veel mensen ligt er standaard een zak (gele) uien in de voorraadkast of de kelder. Altijd handig om te hebben en lekker in bijna elk gerecht. Zo ook deze uiensoep. Neem gele uien, snij deze totdat je halve ringen hebt en doe dit in een pan met wat olie. Zorg dat je de uien bakt op middelhoog vuur totdat ze glazig zijn. Zodra ze glazig zijn voeg je heet water toe en een bouillonblokje naar smaak. Kook de uien totdat ze zijn zoals je ze wil hebben, het liefst zacht maar je kan ze ook koken totdat ze nog een lichte bite hebben. Doe dit vervolgens in een soepkom, top het af met een beschuitje met kaas en je hebt een heerlijke kop soep!

Extra’s voor een nóg lekkerdere soep

Je kan een soep altijd zo simpel mogelijk laten of juist heel veel ingrediënten gebruiken. Zo kan je er voor kiezen om in elke soep wel een teentje knoflook te gebruiken. In de zoete aardappelsoep kan je er ook voor kiezen om een pepertje te doen, dit zorgt er voor dat de soep even wat extra pit krijgt. Daarnaast kan je door de zoete aardappel soep en door de broccolisoep nog wat room doen, dat kan kookroom zijn maar ook slagroom. Dit zorgt voor een romigere substantie maar is niet noodzakelijk. Geen excuus meer voor een ongezonde maaltijd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here