Is gravelbiken iets voor jou?

0
203

Je zou denken dat de fiets al zo lang bestaat, dat alle mogelijkheden met de tweewieler wel zo ongeveer bedacht zijn. En dan komt er toch weer een nieuwe vorm op. De trend van dit moment is het gravelbiken. Je ziet zelfs bij de profwielrenners meer en meer gravelwedstrijden in het programma worden opgenomen. Ook worden gravelstroken aan bestaande wedstrijden toegevoegd. Deze uitdagende vorm van fietsen bereikt steeds meer liefhebbers. De vraag is daarom dus ook: is het ook iets voor jou? Je kunt het ontdekken door de volgende zaken eens rustig door te nemen.

Nieuwe wegen ontdekken

Sporten is gezond, zeker wanneer je dat in de buitenlucht doet. Daar is de fiets altijd al een belangrijke optie voor geweest. Het is echter met gravelbiken zo dat je nog meer in de natuur terechtkomt. Je gaat van de bekende wegen af en zoekt de onverharde paden op. Er zijn dan ook wel wat raakvlakken met bijvoorbeeld het mountainbiken te bedenken. Toch zijn het vooral de liefhebbers die altijd op de asfaltwegen hebben gereden die deze uitdaging het meest aantrekkelijk vinden. Het is leuk om eens op zoek te gaan naar nieuwe wegen. Wanneer je dit dan heel letterlijk neemt, dan kom je dus uit bij het opzoeken van de gravelpaden. Op die manier kan je ook jouw liefde voor de fiets weer een nieuwe impuls geven.

Investeren in nieuwe onderdelen

Het is wel belangrijk om een belangrijke factor in het gravelbiken aan te stippen. Het zal namelijk wel wat nieuwe investeringen vergen. Met name het kiezen van de juiste fiets is heel belangrijk. Wanneer je het beste uit je beleving wilt halen, dan is een gravelbike wel noodzakelijk om te bezitten. Ook wat andere specifieke items en kleding aanschaffen kan in ieder geval geen kwaad. Het is wel heel leuk om te doen, maar je moet er dus wel ook de mogelijkheden voor hebben. Ben je bang dat het net iets te veel voor je is? Dan is het beter om je te richten op je wegfiets of mountainbike waar je al zoveel jaren zoveel plezier aan beleeft. Je kunt er echter natuurlijk ook vol voor gaan, dan zijn de investeringen die je moet doen eigenlijk maar beperkt.

Meer leren over je fiets

Bij het gravelbiken komt ook nog iets heel nieuws kijken. Je fiets krijgt meer te verduren. Dat betekent dat reinigen en onderhouden dus ook alleen maar nog belangrijker is. Dit doe je natuurlijk bij voorkeur zelf. Daardoor zal je alleen maar nog meer leren over je fiets. Je wist er misschien al veel van, maar je zal versteld staan van de wereld die voor je open gaat wanneer je eenmaal aan het gravelen begint. Het is zeker de moeite waard om dit ook mee te nemen in je overwegingen. Lekker bezig zijn met de fiets, ook wanneer je er niet op rijdt, is natuurlijk het fijnste wat er is. Ook dit is voor veel liefhebbers een reden om dan toch over te stappen op deze nieuwe uitdaging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here