Deze items mogen niet ontbreken in jouw tuin!

0
142

Tegenwoordig fungeert de tuin als verlenging van ons interieur. Waar we voorheen veelvuldig kozen voor simpele, praktische en doorgaans plastic tuinmeubelen, besteden we tegenwoordig veel aandacht aan de uitstraling en aankleding van onze tuin. Wil je weten welke items onmisbaar zijn in de moderne tuin? Lees dan snel verder! 

  1. Loungeset

Het is typisch Nederlands om comfort boven stijl te kiezen. Gelukkig hoeft daar op het gebied van tuinmeubelen tegenwoordig geen keuze meer in gemaakt te worden. De moderne tuin is dan ook uitgerust met een comfortabele én stijlvolle loungeset. We gebruiken de tuin immers graag om te ontspannen en los te komen van de alledaagse drukte. Dan wil je lekker weg kunnen zakken in zachte kussens, met de benen omhoog en een glas wijn in de hand.

Loungesets zijn er in allerlei soorten, maten en uitvoeringen. Van aluminium, kunststof, bamboe tot aan een houten loungeset, uitgevoerd in de meest fraaie kleuren. Er is ongetwijfeld voor iedereen een passende loungeset te vinden.

  1. Overkapping

Ook maken we het moderne buitenleven comfortabel door de tuin gedeeltelijk te overdekken. We weten namelijk allemaal: op het Nederlandse weer kun je niet rekenen. Een overkapping zorgt ervoor dat je het hele jaar door van de tuin kunt genieten. Bovendien verbindt een overkapping op een eenvoudige manier het binnen- met het buitenleven (en andersom). Als je ervoor kiest een afsluitbare overkapping te plaatsen, ontstaat er zelfs een ware tuinkamer. Plaats er zo’n fijne loungeset onder, zet gezellige bloembakken neer en hang een lichtsnoer op en je wilt er niet meer weg!

  1. Buitenkeuken

Bij buitenleven hoort buiten eten. Dat kan natuurlijk door je eten binnen te bereiden en mee naar buiten te nemen, maar in de moderne tuin bereid je culinaire hoogstanden in luxueuze buitenkeuken. Grootse, eivormige barbecues waar vlees urenlang op kan garen of brede gasbarbecues waarop je uitgebreid kunt bakken, braden en grillen – niets is meer te gek.

Maak de ervaring van buiten dineren compleet door groenten en kruiden uit eigen tuin te gebruiken. Tegenwoordig zijn er namelijk allerlei hippe moestuinbakken verkrijgbaar, waarin je eenvoudig je eigen eten kunt verbouwen.