Mobiele airco kopen, waar moet je op letten?

0
209

Nu dat het steeds warmer weer wordt, kan het zijn dat je er aan zit te denken om een airco aan te schaffen. Steeds maar werken met de ventilator die enkel de koude lucht door de ruimte heen waait, werkt namelijk niet wanneer het erg heet is. Het zorgt namelijk alleen voor circulering, niet voor verkoeling. Er zijn verschillende opties om te kopen wanneer je op zoekt bent naar verkoeling. Zo kan je bijvoorbeeld een echte grote airco aanschaffen; hierbij heb je wel een gat door de muur nodig om te zorgen dat de hitte weg kan gaan. Dit is vaak ook een hele grote aanschaf en pas nodig bij het verkoelen van een heel huis of bijvoorbeeld een winkelpand. Wanneer je bijvoorbeeld enkel een kamer hebt om af te koelen, kan je gaan voor een mobiele airco. Lees hier ook bijvoorbeeld de andere musthaves voor een studentenkamer bijvoorbeeld. Eerst terug naar de airco, waar moet je op letten? Lees mee!

BTU’s

Een van de dingen die bij een airco staan en waar je op moet letten, zijn de BTU’s. Kort uitgelegd is dit het koelvermogen van een airco, uitgedrukt in BTU of in Watt. De relatie is het volgende; 1000 Watt staat gelijk aan 3410 BTU. Hoe hoger het getal in BTU’s dat bij de mobiele airco staat, hoe groter het koelvermogen is. Het is handig om te berekenen hoe veel meter je moet koelen om te weten hoe veel BTU’s hier bij moeten passen. Hier kan je het beste even goed naar kijken zodat je je hierin niet vergist. Houdt ook rekening met andere factoren zoals een plat dak of heel veel ramen.

Regel een geaard stopcontact

Wanneer je een airco wil aansluiten, is het belangrijk dat je deze aansluit op een geaard stopcontact. Het is namelijk zo dat een airco ook in aanraking komt met water, met de vocht uit de lucht natuurlijk. Mocht er ooit kortsluiting ontstaan en je hebt de airco aangesloten op een geaard stopcontact, dan is er bij kortsluiting niks aan de hand omdat de stroom de aarde in schiet. Mocht je de airco niet aansluiten op een geaard stopcontact maar op een ongeaard stopcontact, dan kan het zijn dat de stroom doorschiet naar jou en dat je dus een schok voelt. Eigenlijk staat ook in elke handleiding van het boekje van de airco dat je deze absoluut niet ongeaard mag aansluiten. Let hier dan ook op om veilig de airco te installeren!

Verschillende prijsklassen

Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten wat de prijs van de airco wordt. Zo heb je waarschijnlijk geen zin en behoefte om er een godsvermogen aan kwijt te zijn, maar wil je ook wel een goed werkende airco. Ga hierover dus bijvoorbeeld in gesprek met de verkoper en leg eventueel jouw twijfels uit. Sta er wel bij stil; een mobiele airco gaat een heel aantal jaar mee, dus ga niet direct voor de goedkoopste. Je zal er namelijk lang plezier van hebben dus dat is het beetje extra geld dan vaak wel waard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here