Bezoek het Friese Waddeneiland Schiermonnikoog

0
294

Nederland is deze zomervakantie the place to be. Het voordeel aan ons mooie land is dat je niet perse op het vaste land hoeft te blijven, maar dat je ook binnen een korte tijd op een van de Waddeneilanden staat. Zo ben je vanuit Lauwersoog binnen 45 minuten met de boot op Schiermonnikoog. Er valt van alles te beleven op Schiermonnikoog zelf. Zo kan je rustig genieten van de natuur, maar ook winkelen in de lokale winkeltjes. Je kan heerlijk terrasjes pakken of een duik nemen in de zee. Eén ding is zeker, het wordt een hele ontspannen dag of vakantie.

Vervoer per fiets

Als je op Schiermonnikoog bent aangekomen is het handig om je per fiets te verplaatsen. Er gaan ook bussen over het eiland maar het wordt je zeker aangeraden om met de fiets te gaan. Zo voel je de wind door je haren, de eventuele regendruppels op je huid en kan je veel meer genieten van al het moois dat Schiermonnikoog je te bieden heeft. Je bent binnen 40 minuten aan de andere kant van het eiland, dus zelfs als je een dagje naar Schiermonnikoog gaat is het aan te raden dat je een fiets huurt. Ben je zelf niet zo van het fietsen? Dan kan je ook altijd een elektrische fiets huren. Zo kan je je met ondersteuning alsnog verplaatsen door de natuur.

Crossen door de duinen

Mocht je denken, zo’n vakantie op een Waddeneiland is me wat te suf? Dan heb je je flink vergist. Schiermonnikoog heeft hele mooie duinen waar je doorheen kan fietsen. Ga vooral op je gevoel af, de ene keer naar links en de andere keer naar rechts. Je komt gegarandeerd op hele mooie plekken uit waar je je ogen uitkijkt. Gedurende het crossen door de duinen kom je wilde dieren tegen, zo heb je een weilandje met geiten en is de kans aanwezig dat je een pauw tegenkomt. Een heel avontuur staat op je te wachten als je het aandurft om blindelings door de duinen te fietsen.

Wadlopen

Als je dan toch op een Waddeneiland bent kan je net zo goed gaan wadlopen, dan ben je een hele ervaring rijker. Lekker met je voeten in de modder, op zoek naar allemaal kleine diertjes. Ondertussen word je door een gids meegenomen die je alle ins en outs kan vertellen over wat je op dat moment ziet. Dit is een uitgelezen kans om nét wat meer van de Waddeneilanden te zien en de prachtige natuur van Nederland te ontdekken. Met goed of met slecht weer, in beide gevallen is het een mooie ervaring om mee te maken. Zeker weten dat je met een mooi verhaal thuiskomt.

Hoogwatervrees?

Lijkt het je leuk om naar een Waddeneiland te gaan maar heb je toch wat hoogwatervrees? Geen zorgen! Het vaste land van Nederland heeft ook ontzettend veel mooie dingen te bieden. Lees dan vooral verder en ontdek de mooiste plekken voor een vakantie in Nederland. Gegarandeerd dat je een mooie tijd gaat beleven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here