Waarom slakkengel goed voor je is

0
317

Je hebt het wellicht ooit ergens gehoord; slakkengel of slakkencrème is goed voor je huid. Het idee is misschien wat apart, de slijm van slakken op je gezicht smeren. Je ziet ze wel eens glibberen over de stoep of over de grond, ze laten altijd een slijmerig spoor achter dat er niet perse heel smakelijk uit ziet. Hoewel, de slak draagt dit niet voor niks met zich mee en het is ook heel erg goed voor de huid van de mens. In onderstaande tekst vind je redenen waarom slakkengel goed voor je huid is.

Herstelt rimpels en littekens

Slakkenslijm ondersteunt het herstel van de huid bij rimpels en littekenweefsel. Het is goed om van jongs af aan al goed te zorgen voor je huid om te voorkomen dat je later rimpels krijgt. De meeste mensen doen hier niet zo veel mee maar met het gebruik van slakkenslijm extract leg je een goede basis voor je huid. Het bevat namelijk collageen, dat voedt en verstevigd de huid. De huid wordt naar mate de jaren vorderen steeds iets minder stevig en heeft behoefte aan ondersteuning door middel van crèmes en gels. Door het gebruik van slakkengel of slakkencrème zorg je dat de huid constant ondersteuning krijgt.

Gunstige werking op de onzuivere huid

Iedereen heeft wel eens last van een puistje of een pukkeltje, een onzuiverheid in de huid. Dit kan heel vervelend zijn en het is juist fijn als je er iets aan kan doen zonder dat het onwijs veel moeite kost en vooral veel geld. Slakkenslijm bevat allantoïne, dat hydrateert de huid. Daarnaast ondersteunt het de degeneratie van de huidcellen, waardoor de onzuiverheden sneller weggaan. Slakkenslijm is makkelijk in gebruik en smeert daarnaast ook makkelijk uit. Een fijn middel om op dagelijkse basis te gebruiken, zonder dat je stil hoeft te staan bij een goede huidverzorging die veel tijd en geld kost.

Super zachte huid

Soms kan de huid wat onrustig aanvoelen en ook onzuiver zijn, waardoor je last krijgt van kleine bultjes en de onzuiverheden vanaf de buitenkant ook zichtbaar zijn. Dit is makkelijk op te lossen door het gebruik van slakkenslijm, het zorgt namelijk voor een zijdezachte en super gladde huid. Dit komt mede door de elastine, dat zorgt voor de elasticiteit en de veerkrachtigheid van de huid. Erg fijn op het moment dat je kampt met een onzuivere huid die maar niet op lijkt te knappen.

De kracht van slakkenslijm

Slakken dragen niet voor niks slakkenslijm bij zich. Ze dragen dit met zich  mee omdat het een helende kracht heeft. Mocht het huisje van de slak kapot gaan of mocht er een deel van zijn afgebroken, dan zorgt het slakkenslijm ervoor dat het weer gaat helen. Ze gebruiken de slijm ook om te zorgen dat ze soepel vooruit kunnen bewegen. Slakken gebruiken de slijm dus voor meerdere dingen, net zoals de mens het voor meerdere aspecten van de huid kan gebruiken. Wil je meer informatie over huid-, haar- en lichaamsverzorging? Lees dan deze blog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here