Wat kan jij doen om jouw tanden witter te maken zonder ze te bleken?

0
233

Wil jij stralend witte tanden? Tegenwoordig is het een trend om je tanden te bleken, maar lang niet iedereen vindt dat de beste oplossing. Sommige mensen denken dat het bleken van je tanden, de tanden juist beschadigd. Daarnaast kost het bleken van jouw tanden best wel veel geld. Sommige mensen vinden dat gebleekte tanden er ook wat onnatuurlijk uit kunnen zien. Ieder zo z’n ding. Wat kan jij zelf doen om met een stralende glimlach rond te lopen? In deze blog lees je met welke tips en trucjes jij voor een wit gebit kunt zorgen.

Verzorg jouw tanden goed en laat ze stralen

Het is belangrijk dat jij jouw gebit goed verzorgd. Dit begint al bij tenminste twee keer per dag je tanden grondig te poetsen. Het reinigen van je tanden zorgt ervoor dat je geen gaatjes of vlekken op jouw gebit krijgt. Daarnaast houd je het tandvlees er gezond mee. En gezond tandvlees is belangrijk voor een stralende glimlach. Je kunt jouw tanden het beste met een elektrische tandenborstel poetsen. Hiermee haal je echt al het vuil tussen je tanden en kiezen vandaan. Een tandenpoetssessie dient minstens twee minuten te duren. Vooral voordat je naar bed gaat moet je jouw tanden goed schoonmaken. Wanneer je slaapt maak je minder speeksel aan en wordt jouw mond minder goed schoon.

Wanneer je niet goed voor jouw gebit zorgt, krijgen bacteriën in je mond de kans om het over te nemen. Vandaar dat men altijd zo streng is op het tandenpoets gedeelte wanneer je nog een kind bent. Andere manieren om jouw gebit extra schoon te krijgen zijn bijvoorbeeld spoelen met mondwater en het gebruik van flosdraad. Met flosdraad kan je stukjes etensresten uit je gebit verwijderen. Dit houdt je gebit schoon en zorgt voor een gezonde mond.

Een aantal tips om jouw tanden witter te doen lijken op een rijtje

Wist je dat jij jouw tanden door het drinken van appelazijn op een natuurlijke manier kunt bleken? Appelazijn helpt je om gele aanslag van jouw tanden weg te krijgen. Deze gele aanslag wordt vaak door het drinken van koffie en thee veroorzaakt. Je zou dus ook voor minder koffie en thee kunnen kiezen. Dat helpt je om jouw tanden er minder geel uit te laten zien. Daarnaast werkt het dragen van rode lippenstift ook erg goed om jouw tanden er witter uit te laten zien.

Daarnaast helpt het eten van aardbeien ook mee aan een witter gebit. Deze fruitsoort is ook nog eens gezond. Het binnenste van de aardbei zorgt ervoor dat jouw tanden er witter uitzien. Neem een hapje, wrijf de aardbei over je tanden en je ziet na een aantal keer al resultaat. Zorg er wel voor dat je dit niet te vaak doet. Doordat een aardbei van zichzelf zuur bevat, kunnen jouw tanden hier gevoeliger van worden. Wanneer je merkt dat je gevoelige tanden krijgt, is jouw glazuur aangetast. Je kunt speciale tandpasta kopen die helpt om jouw glazuurlaag te herstellen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here