Delft: toeristenstad of studentenstad

0
273

‘Studenten TU Delft winnen de race op zonne-energie.’ Of ‘TU Delft wint Hyperloop-wedstrijd.’ We horen de TU Delft vaak in het nieuws, maar wat schuilt achter die studenten? Doordat Delft precies tussen twee grote steden ligt, Den Haag en Rotterdam, kun je als je op een stedentrip bent in Nederland zonder problemen snel naar de volgende stad. De ligging heeft wel als nadeel dat we weinig over de stad zelf horen; ze wordt vergeten tussen Rotterdam en Den Haag. En dat is niet terecht. Wat maakt Delft dan uniek en is het een geschikte stad om te bezoeken? Willem van Oranje, Johannes Vermeer en het Koninklijk Huis: ze hebben allemaal iets te maken met deze mysterieuze en interessante stad.

Bezienswaardigheden

In hartje Delft bevindt zich het stadhuis. Dit gebouw moet je zeker gezien hebben in je leven. Met haar architectuur, ontworpen door Hendrik de Keyser, past het goed bij de gezellige binnenstad van Delft. Je hoeft niet ver te lopen om nog een bijzondere bezienswaardigheid te vinden. Tegenover het stadhuis is de Nieuwe Kerk. Op de Domtoren na is de Nieuwe Kerk van Delft de hoogste kerktoren. In de kerk ligt het Praalgraf van Willem van Oranje en ook kun je tegen een zachte prijs de kerk beklimmen. Nadat je deze trappen hebt bewandeld kun je genieten van het schitterende uitzicht over Delft. Tussen de binnenstad en het station ligt het Museum Prinsenhof Delft. Voor museumliefhebbers en mensen die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse geschiedenis, is dit een aanbeveling. Je vindt er tentoonstellingen, activiteiten en rondleidingen.

Overnachtingsmogelijkheden

Je hoeft geen angst te hebben, omdat je bang bent geen accomodatie te kunnen vinden. Delft biedt je accommodatie aan in verschillende vormen. Je kunt overnachten in een bungalowpark in het Delftse Hout. Dat is tevens een schitterende plaats om te wandelen in de zomer. Naast bungalows heb je ook de mogelijkheid om in een Bed and Breakfast of hotel te overnachten. Of zelfs op een woonboot tussen de grachten!

Winkelen in Delft

Delft is zeker een geschikte stad om te winkelen. De stad heeft naast haar historische kant ook een moderne kant. De pittoreske straten zitten vol met winkels en eetgelegenheden. Je kunt in de binnenstad ook naar de film of bowlen. Op zaterdag opent de markt zich en kun je daar terecht voor kaas, tassen, stroopwafels en nog veel meer. Buiten de goederen die je kunt kopen, krijg je er ook een heel gezellig gevoel voor terug. De markt is een groot succes, dat verklaart ook waarom toeristen over de hele wereld naar de Delftse markt komen.

IKEA in Delft

Delft bezit het hoofdkantoor van IKEA. Ze is de gelukkige stad naast twaalf andere steden, die een IKEA gevestigd hebben. Het bedrijf ligt tegen de A13 aan naast het Westcord Hotel. Wat je kunt kopen in de IKEA is van alles. Je kunt er niet alleen terecht voor meubels, maar ook kleine spulletjes. Daarnaast kun je er eten. IKEA staat ook wel bekend om de Zweedse gehaktballen, en die zijn ook zeker te vinden in Delft. Als je op reis wilt met ongeduldige kinderen, is dat geen probleem. In deze vestiging vind je namelijk een speelplaats, terwijl jij rustig kunt winkelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here