5 Tips voor het kopen van een goed matras

0
168
matras kopen

Goed slapen is ontzettend belangrijk. Voor de een is dit een eitje terwijl de ander hier heel wat meer moeite mee heeft. Maar of je nou de hele nacht ligt te woelen of elke keer als een blok in slaap valt, een goed matras is een must. Slaap heeft namelijk een grote invloed op je productiviteit, geluk en gezondheid. Investeer daarom in een kwalitatief goed matras. Maar hoe vind je nou dát perfecte matras? Hier zijn 5 tips om jou te helpen.

Vervangen, wanneer?

Als je niet verhuist kan het lang duren voordat je een keer een nieuw matras koopt. Maar ook dan is het belangrijk om je matras om de 5 tot 10 jaar te vervangen. Door transpiratie kan het erg onhygiënisch worden om je matras langer te houden. Houd dus goed in de gaten hoe lang je jouw matras hebt en vervang hem op tijd!

Jouw slaapgewoontes

Voordat je op zoek gaat naar een nieuw matras moet je je bewust zijn van jouw slaapgewoontes. Slaap je op je buik, rug of zij? Beweeg je veel of lig je heel stil? Ben jij een hele andere slaper dan je partner? Gelukkig maakt het allemaal niet uit, want er is echt voor ieder type slaper een geschikt matras. Het is belangrijk om te weten dat er veel verschillende soorten matrassen zijn. Ga je voor een koudschuim, traagschuim of een latexmatras? Verdiep je goed in de verschillende soorten. Zo vind jij een matras dat perfect bij jou past.

Goede koop

Wat is nou de beste koop als het gaat om een matras? Een duur matras hoeft namelijk niet altijd de beste te zijn. Laat je dus niet verleiden door dure merken, maar bekijk online de uitkomst van testen. Zo weet je wat volgens het publiek het beste matras is. Handig om mee te nemen in je eigen keuze!

Naar de winkel

Het is begrijpelijk dat online bestellen een stuk makkelijker is. Maar voor een matras is het toch een goed idee om eens een keer langs een winkel te gaan. Vaak hebben ze hier een grote diversiteit aan matrassen. Zo kun je voelen en je goed laten informeren.

Naast een goed matras zijn er nog andere dingen die je kunt doen om als een roosje te slapen.

  • Wist je dat er planten zijn die ervoor zorgen dat je beter kunt slapen? Zo geeft Aloe Vera ‘s nachts extra zuurstof af wat helpt tegen slapeloosheid. De geur van lavendel is niet alleen lekker, maar helpt je ook nog eens ontspannen. Dus op naar het tuincentrum!
  • Appelazijn heeft veel gezondheidsvoordelen. Als je het drinkt voor het slapen gaan kan het in de nacht opgenomen worden door je lichaam en hierdoor sta je verzadigd op. Doe voorzicht met knoeien, je moet appelazijn niet morsen op de rand van de fles, dan kleeft de dop vast en gaat die niet meer open.
  • Probeer geen telefoon, tv, of tablet te gebruiken voordat je gaat slapen. Voor velen is dit een grote opgave, maar het verstoort echt de slaap en laat je moe opstaan. Niet fijn dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here