Grote schoonmaak voor je garderobe

0
194

De zon breekt door, de wereld gaat weer open. Het is tijd om dus weer op je mooist voor de dag te komen. Dat doe je bijvoorbeeld door leuke outfits uit te zoeken, nieuw of tweedehands. Dat betekent wel ook dat je er goed aan doet om eerst je oude spullen eens op te ruimen. Noem het een voorjaarsschoonmaak. Je wilt natuurlijk wel weten hoe je dit dan het best kan aanpakken. Wanneer je weet hoe je je oude items goed kan opruimen, dan wordt het ook wat gemakkelijker om iets nieuws uit te kiezen.

Alleen kleding voor dit seizoen

Het is belangrijk om je kleding niet te veel door elkaar te gooien. Nu de koude dagen van het jaar achter je liggen, kan je je winterkleding dus naar één hoek van je kast verplaatsen. Je meer zomerse kleding hang je dan meer in het zicht. Zo kom je de komende maanden wel door. Omdat je je winteritems toch gaat verplaatsen, kan je direct mooi van de gelegenheid gebruikmaken om te kijken welke kledingstukken de volgende winter nog een rol hebben. Is er een item flink versleten in de afgelopen winter? Of zit er iets tussen wat je eigenlijk de hele winter niet hebt gedragen? Dan is dat een goede reden om het weg te gooien of weg te geven.

Nieuwe mogelijkheden zoeken

Wanneer je dan toch aan het opruimen bent, kijk er dan ook met een frisse blik naar. Bedenk je bijvoorbeeld eens wat je kan doen met de items die je niet meer in deze vorm gebruikt. Kan je die vermaken, bijvoorbeeld door de mouwen in te korten? Kan je er misschien iets anders mee doen? kan je nieuwe combinaties maken wanneer je er iets anders bij koopt? Door er op deze manier naar te kijken zorg je dat je uitgaven niet onnodig uit de hand lopen. Daarnaast ben je natuurlijk ook nog eens veel meer bewust bezig.

Minimalistisch en algemeen

Om nog even verder in te gaan op het hergebruiken waar mogelijk: het is ook slim om je keuze minimalistisch en algemeen te houden. Dat zijn juist de kenmerken die kledingstukken nodig hebben om ze op meerdere manieren en in meerdere vormen te kunnen te dragen. Het is dus altijd slim om verder te kijken dan de trends. Natuurlijk moet je er wel eigentijds uit blijven zien, maar probeer daar altijd items bij uit te zoeken die in een volgende trend ook nog een rol kunnen spelen. Zo maak je het voor jezelf in ieder geval alvast een flink stuk gemakkelijker.

Laat het ook los

Wanneer je dan toch tot de schoonmaak overgaat, durf dan ook keuzes te maken. De items die je niet meer draagt hebben geen plek in jouw kast. Bedenk je dat je ze desondanks toch nog een nieuw leven kan geven. Dat maakt het wat gemakkelijker om het los te laten. Je kan de items aan iemand anders geven om diegene er gelukkig mee te maken. Of je schenkt het aan een goed doel. Zo kan je er dus nog veel goeds mee doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here