Wat zijn Google Doodles?

0
449
Google

Waarschijnlijk ben je ze wel eens tegengekomen op Google: afbeeldingen ter ere van een bepaalde feestdag, een speciale gebeurtenis of de geboorte van een historisch persoon. Deze kleine tekeningen worden ‘Google doodles’ genoemd.

De inventiviteit van Google

Google werd in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Inmiddels is Google niet meer weg te denken uit de internetwereld. Dit is onder andere te danken aan de inventiviteit van het bedrijf. Google bedenkt voortdurend nieuwe dingen om het publiek aan te spreken. De Google Doodles zijn daar een goed voorbeeld van. Page en Brin ontwierpen de eerste Doodle als een logo voor het Burning Man Festival, een hippefestijn dat elk jaar plaatsvindt nabij het Amerikaanse Reno.

Speciaal team van tekenaars

Larry Page en Sergey Brin tekenen de Google Doodles allang niet meer zelf. Deze taak ligt tegenwoordig in handen van een speciaal team van tekenaars, die bekend staat als ‘Doodlers’. Zij maken allerlei bijzondere tekeningen en logo’s die soms op meestal op de lokale versie van Google verschijnen. Bij sommige gelegenheden zijn de tekeningen wereldwijd te zien.

Hoe lang duurt het tekenen?

Hoe lang het tekenen van een Doodle duurt verschilt. Het is afhankelijk van de complexiteit van een tekening. Het is zeker geen uitzondering wanneer een tekenaar er dagen of weken mee bezig is.  Bovendien zien bezoekers niet alleen een tekeningetje. Wanneer je op de Doodle klikt verschijnt er namelijk direct informatie over de speciale gelegenheid. Ook dit wordt op een visuele manier weergeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here