Het voorkomen van droge en pijnlijke nagelriemen in de winter

0
225

Nu het weer kouder wordt is dat slecht voor je huid maar ook jouw nagels kunnen het flink te verduren krijgen. Vooral je nagelriemen kunnen hier droog en pijnlijk van worden. Het is goed om daarom hier wat extra aandacht aan te besteden zodat je hier ook geen irritatie aan gaat krijgen of negatieve gevoelens naar gaat krijgen. Want niks is zo vervelend als last van je handen terwijl je daar veel mee moet doen in het dagelijkse leven. Lees je mee?

Hoe komt het?

De huid heeft een tweede laag waar hyaluronzuur wordt opgeslagen en waar vocht wordt bewaard om te zorgen dat het niet uitdroogt. De nagelriemen hebben deze tweede laag niet, waardoor het logisch is dat ze eerder uitdrogen en pijnlijk worden. Er zijn verschillende manieren waardoor je kan voorkomen dat je nagels pijn gaan doen

Hydrateren, hydrateren en hydrateren

De beste oplossing tegen de droge, pijnlijke nagelriemen is door ervoor te zorgen dat je nagelriemen extra hydratatie krijgen. Dit doe je door ze regelmatig te bedekken met een vocht inbrengende crème. Vooral na het wassen van je handen is het belangrijk om dit te doen, omdat dat eigenlijk jouw handen uitdroogt. Als je dan toch bezig bent met het insmeren van je nagels, kan je net zo goed ook even een handcrème opsmeren. Wel zo lekker en ook goed voor de droge huid op de handen. Niets zo vervelend als kapotte en schrale plekken op je handen waardoor sommige dingen gewoon pijn gaan doen.

Als je hier sowieso al moeite mee hebt, kijk dan ook eens naar je inname van vocht. Lees in dit artikel hoe je juist meer water kan gaan drinken omdat dit ook invloed zal hebben op je nagels en nagelriemen.

Ga voor vitamines

Het is natuurlijk van belang om goed voor jezelf te zorgen en op deze manier ook te letten op de inname van vitamines. Om te voorkomen dat je last gaat krijgen van jouw nagelriemen, kan je ook de juiste vitamines innemen waardoor je ze gezond zal houden. Dit is niet alleen goed voor de nagelriemen, maar ook voor de nagel op zichzelf. Je kan hiervoor dus supplementen gaan slikken. Denk aan vitamine D, zink en multivitaminen met biotine. Dit zijn de juiste supplementen waar je op kan gaan letten als je ergens last van krijgt.

Stoppen met bijten, plukken en knippen

De belangrijkste tip eigenlijk is om ervoor te zorgen dat je niet de velletjes rondom je nagels weg gaat halen. Dit kan je bijten, plukken of knippen maar haal ze vooral niet weg! Het kan er namelijk voor zorgen dat bacteriën in je nagel komen en dan zorgen voor een ontsteking van de huid. Ook volgens nagelstylistes is het geen goed idee, omdat je nagelriem bestaat uit dood maar ook levend weefsel en de kans dan ook groot is dat je meer beschadigt dan je lief is! De losse velletjes komen vanzelf helemaal los waardoor je er geen last meer van zal hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here