Alles voor je website goed geregeld

0
264
website bekijken op de laptop

Heb jij één of meerdere websites, of ben je van plan dit binnen een korte tijd op te gaan zetten? Dan wil je natuurlijk dat alles goed geregeld is en lekker loopt. Eén van de eerste dingen waar je naar op zoek gaat is een betrouwbare hosting. Dit vormt immers de basis van je website en is dus ontzettend belangrijk.

Een hosting, wat is dat?

Wanneer je een website wilt hebben, of wilt mailen vanaf een eigen domeinnaam, heb je een server nodig. Hierop zal je vervolgens je website plaatsen zodat deze via het internet te bereiken is. Het is mogelijk zelf een server te regelen maar dit is zeker niet aan te raden. Ten eerste is het zelf regelen een heel gedoe, maar daarnaast moet je ook denken aan de beveiliging en het onderhoud. Het is dan ook zeker aan te raden dit bij een hosting te doen. Je huurt dan als het ware een stukje van hun server waar jouw website op komt te staan, en de provider zorgt ervoor dat alles onderhouden wordt.

Shared Hosting

Je kunt het hosten van je website natuurlijk laten regelen door een hostingprovider, maar er bestaat ook zoiets als Shared Hosting. Hierbij deel je een server met andere gebruikers, maar deel je ook de rekencapaciteit en het geheugen van de server. Hiermee kan het dus voorkomen dat jouw website langzamer werkt, wanneer er een andere website op diezelfde server staat die heel veel capaciteit vraagt. Vaak is dit geen probleem want die server is wel in balans, maar het kan ook zeker een nadeel zijn. Bijvoorbeeld wanneer je een webshop runt of een website hebt die veel bezocht wordt.

Beeld het zelf maar eens in. Wanneer jij naar een website toe gaat wil je dat deze snel reageert op jouw handelingen. Je wilt daar graag informatie lezen of misschien wel een cadeau voor je partner zoeken in de webshop, en het laatste wat je dan wilt is dat de website erg langzaam is. De kans dat je vervolgens nooit meer terugkomt op die website is zeker aanwezig. Dit wil je uiteraard bij je eigen website voorkomen, want je wilt je bezoekers graag houden.

VPS in plaats van Shared Hosting

In plaats van Shared Hosting kun je dan ook kiezen voor Virtual Private Server. Hierbij draaien er verschillende virtuele servers op één fysieke server met veel geheugen en capaciteit. De server deel je met andere mensen, maar je hebt wel zelf de volle beschikking over jouw stukje server. Ook ben je vrij in je keuze voor het besturingssysteem en de specificaties, wat niet zo is bij Shared Hosting. Daarnaast heb je ook meer mogelijkheden als je kijkt naar het geheugen, dataverkeer en de rekencapaciteit.

Een ander voordeel van VPS is dat jij je eigen IP-adres hebt. bij Shared Hosting deel je met alle andere websites één IP-adres, wat in principe natuurlijk niet zo erg is. maar als één van die andere bijvoorbeeld spam verstuurd, kan dit ook gevolgen hebben voor jou want je zit tenslotte op hetzelfde IP-adres. Bij VPS heb je dit dus niet, omdat je dan een eigen IP hebt en je dus zelf bepaalt hoe je die gebruikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here