Wat te doen als je een extreem droge huid hebt

0
206

Heb jij last van een droge huid en weet je niet hoe je dit het beste kunt tegengaan? Veel mensen hebben vooral last van een droge huid wanneer de winter in aantocht is. De lage luchtvochtigheid en kou zorgen ervoor dat je huid sneller uitdroogt dan in de zomer. Een droge huid is op zichzelf natuurlijk al vervelend, maar kan ook zorgen voor een branderig gevoel, jeuk en overmatige schilfering van de huid. Het voorkomen en hydrateren van een droge huid hoeft niet moeilijk te zijn. Met onderstaande tips kom je al een heel eind.

Douche niet te vaak en niet te heet

Het te vaak wassen van je lichaam is niet goed voor de hydratatie van je huid. Tijdens het douchen of badderen was je namelijk de oliën en talg weg die de huid aanmaakt om het gehydrateerd en verzorgd te houden. Daarbij geldt ook dat hoe warmer en langer je doucht, hoe slechter dit voor je huid is. Douche dus niet met te heet water en vooral niet te lang. Na het douchen dep je je huid droog, in plaats van te wrijven, om zo eveneens beschadiging van de huid tegen te gaan.

Smeer je huid goed in

Als je onder de douche uitkomt, is het altijd verstandig om je huid in te smeren. Vooral als je te maken hebt met een extra droge huid. Maak gebruik van een vette crème speciaal voor een droge huid. Deze producten zorgen ervoor dat de huid vocht beter vasthoudt en zo beter gehydrateerd blijft. Ook vaseline kan goed van pas komen voor die extra droge plekjes op je gezicht, armen of benen. Denk aan de lippen, ellebogen en knieën. Vermijd te allen tijden producten met alcohol of parfums: deze zijn vaak te agressief voor de huid.

Bescherm je huid tegen guur weer

Je kunt je huid eenvoudig tegen gure weersomstandigheden tijdens de winter beschermen door bepaalde kleding en producten. Smeer wat vaseline op je lippen als je naar buiten gaat en draag een sjaal die een gedeelte van je gezicht bedekt. Tijdens de wintermaanden is het eveneens belangrijk je handen goed warm te houden en in te smeren met een passende handcrème. Vergeet ook niet je huid te beschermen tijdens de warmere maanden. De hitte van de zon kan ervoor zorgen dat je huid snel uitdroogt en verbrand. Smeer je dus het gehele jaar goed in!

Zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis

Waar de kou en het gure weer buiten al snel zorgen voor uitdroging van de huid, is dit binnen eveneens het geval. Tijdens de wintermaanden kan het gebruik van de verwarming ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid in huis daalt en zo voor een drogere lucht zorgen. Dit kun je simpel vermijden door de verwarming minder hoog te zetten. Maar ook kun je een bakje water bij de verwarming neerzetten. Door de verhitting van het water zal de lucht in huis beter bevochtigd worden. Je huid zal je dankbaar zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here