Hoe vind je de juiste scooterverzekering?

0
215
scooterverzekering

Wanneer je een scooter hebt, en een geldig rijbewijs om scooter te rijden in bezit hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de weg op. Lekker even je scooter uit testen. Maar voordat je de weg op kan is het belangrijk om eerst een scooterverzekering af te sluiten. Als scooter rijder ben je dit namelijk wettelijk verplicht. Je bent verplicht om de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering, ook wel WA verzekering, af te sluiten voor je met de scooter de weg op gaat. Maar wat is nou de juiste scooterverzekering voor jou? Ook wanneer je al een scooterverzekering hebt, is het belangrijk om te kijken of je wel de juiste verzekering hebt afgesloten of dat je een verzekering met een lagere premie kan vinden met dezelfde of nog betere dekking.

Waarom een scooterverzekering?

Met een scooterverzekering ben je gedekt voor schade die je toebrengt aan anderen. Dit is de grootste reden dat je een verzekering af moet sluiten. Verder is het ook erg fijn omdat de schade die je aan je eigen scooter hebt, door bijvoorbeeld een ongeluk of een val, vergoed krijgt. Hiervoor heb je wel een extra dekking nodig.

Vergelijken van een scooterverzekering

Er zijn meerdere verzekeraars die een scooterverzekering aanbieding. Bijna alle verzekeraars bieden een andere prijs aan. Om deze reden is het belangrijk om eerst verschillende scooterverzekeringen te vergelijken, voordat je een keuze maakt. Hier kan je mee voorkomen dat je onnodig een hoge premie betaalt, terwijl de premie ergens anders een stuk lager ligt. Een scooterverzekering vergelijken is erg makkelijk. Bekijk verschillende sites die een verzekering aanbieden voor de scooter, en bereken hier de premie die je moet betalen voor de verzekering. Hierbij moet je een aantal gegevens invullen over jezelf zoals je geboortedatum, woonplaats en het aantal schadevrije jaren. Verder vul je ook nog een aantal gegevens in over de scooter zoals het kenteken en de maximale snelheid. Nadat je dit bij verschillende aanbieders hebt gedaan, kan je een keuze maken welke verzekeraar het beste bij je past.

Welke scooterverzekering heb ik nodig?

Het kiezen van de scooterverzekering die het beste bij je past, hangt af van een aantal verschillende factoren. Hierboven is al een belangrijke factor genoemd, namelijk de prijs. Andere factoren kunnen ook nog zijn de soort dekking die je wilt om je scooter te verzekeren. De verschillende dekkingen worden hieronder genoemd.

Scooterverzekering met de juiste dekking

Nadat je hebt gekozen bij welke verzekeraar je je verzekering wilt gaan afsluiten, is het belangrijk om te kiezen tussen de verschillende dekkingen die zij aanbieden. Er zijn drie soorten dekkingen, namelijk de WA dekking, de WA plus dekking en de All risk verzekering. Hieronder worden ze kort toegelicht.

De WA dekking

De WA dekking is verplicht voor iedereen. Iedereen met een scooter moet deze dekking afsluiten bij de verzekering. Deze dekking houdt in dat je de schade dekt die je andere toebrengt, bijvoorbeeld als je betrokken raakt in een ongeluk.

De WA Plus dekking

In de WA Plus dekking zit ook de WA dekking inbegrepen, zie deze dekking als een upgrade van de normale WA dekking. Bij de WA Plus dekking ben je ook verzekerd tegen diefstal van je scooter.

De All Risk dekking

De All Risk dekking is weer een upgrade bovenop de WA Plus dekking. Naast dat je verzekerd bent voor schade die je andere toebrengt en diefstal. Ben je bij deze vorm van verzekeren ook nog een verzekerd voor schade die door eigen schuld veroorzaakt is. Dus door bijvoorbeeld een val, ergens tegen aan rijden of een ongeluk dat jouw schuld was.

Hoeveel kost een scooterverzekering?

Zoals eerder genoemd hangt de prijs van een scooterverzekering af van een een paar verschillende factoren. Aan de hand van deze factoren kan je de premie berekenen. Factoren die invloed hebben op de prijs van je verzekering zijn: Het bouwjaar van de scooter, het model van de scooter, de soort scooter die je rijdt en de waarde die de scooter heeft. Al deze informatie staat geregistreerd op het kenteken wat je invoert. Bedenk dus voordat je een scooter koopt al wat de premie van deze scooter ongeveer zal zijn, zo kom je niet voor verassingen te staan.

Lees ook: zo kies je de juiste dierenverzekering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here