Hoe maak ik een poké bowl?

0
220

Tegenwoordig kun je ze bij veel restaurants afhalen of bestellen. De keuzemogelijkheden bij het selecteren van de ingrediënten zijn oneindig. Ieder vindt dan ook wel de poké bowl die helemaal zijn of haar smaak is. Toch is het niet noodzakelijk om ze te bestellen. Je kunt ze namelijk na het lezen van deze blog zelf maken. Dat is goedkoper en wellicht voor een aantal ook leuker.

Basis

Zorg eerst voor de basis van de poké bowl. Vaak wordt rijst gekozen. Als je rekening wilt houden met je gezondheid, is bruine rijst een optie. Je kunt natuurlijk ook sushi rijst gaan. Hiermee creëer je als het ware een mega sushi in een kom. Jasmijnrijst of zilvervliesrijst zijn ook een optie. De rijst kun je ook gemengd eten met salade. Indien je niet van rijst houdt, is het nog mogelijk om te kiezen voor noedels. Vaak wordt later aan de noedels zalm toegevoegd. Je kunt naast rijst of noedels een andere basis gebruiken, zoals quinoa of couscous.

Proteïne

Om je proteïnen binnen te krijgen, hoef je je geen zorgen te maken. De keuze is namelijk zo groot dat er wel iets tussen moet zitten wat bevalt. Voor visliefhebbers bestaat de ruime keuze uit zalm, tonijn, salmon flambé, krab of garnalen. Het is mogelijk om van de zalm en tonijn een mix te maken. Vis hoeft niet ieders favoriet te zijn, daarom kun je ook voor kip kiezen. De steeds populairder wordende groente avocado is erg populair in de poké bowl. Minder bekende ingrediënten in Nederland, zoals tamagoyaki, een Japanse versie van een omelet, zijn ook geschikt om als proteïnebron te dienen.

Toppings

Hierbij kun je denken aan verse groenten of fruit of losse nootjes. Avocado is daarom weer een geschikte kandidaat. Maar denk ook aan verse mango of ananas. Surimi (filet van witte vis) wordt vaak geconsumeerd met noedelsvariant. Zeewier salade en edamame bonen passen weer goed bij de rijst. Je kunt ook de meer bekende groenten kiezen als rode biet, paprika, wortel tomaat of komkommer. Mais en rode ui zie je ook steeds vaker terug. De Japanse omelet kan naast proteïne ook dienen als de topping. Verder bestaan er nog verschillende speciale Japanse ingrediënten, zoals de Japanse augurk.

Dressing

Een gerecht is niet compleet zonder dressing, dus ook de poké bowl niet. In principe bestaan er een paar verschillende standaarddressings. Echter, het is altijd mogelijk om zelf te variëren en te kiezen wat de beste combinatie voor je is. De pokay soy, de naam zegt al waar de dressing voor dient, is een goede optie. Sesamsaus en ponzu-yuzu (vooral heerlijk als een dipsaus voor verse vis) voor de veilige eters. Sriracha mayo en wasabi mayo voor de pittige eters.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn de mogelijkheden oneindig bij de poké bowl. Voor iedereen is er wat; ben je op dieet dan maak je hem gezond, ben je een visliefhebber dan voeg je de nodige vis toe. Juist door de oneindige variatie moet iedereen de poké bowl eens in zijn of haar leven hebben geproefd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here