Tips voor het opbergen van make-up en sieraden

0
353
make up

Mag jij er in het dagelijks leven graag netjes en verzorgd bijlopen? Dan zit je dagelijks ongetwijfeld een tijdje voor de spiegel om make-up aan te brengen. De kans is groot dat jij het plaatje afmaakt met een stuk of wat sieraden. Menig vrouw heeft behoorlijk wat make-up en sieraden in huis. Bij sommigen is het zelfs zoveel dat zij niet meer weten waar ze alles moeten laten. Natuurlijk wil je ook niet dat jouw kaptafel of wastafel een grote puinhoop wordt. Daarom is het wel handig om jouw make-up en sieraden op te kunnen bergen. Maar ja, hoe doe je dat eigenlijk? Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou in onderstaande tekst namelijk eerst een aantal tips voor het opbergen van make-up, alvorens we je van tips voorzien voor het opbergen van sieraden.

1. Berg make-up op in een lade

Ligt alle make-up op jouw slaapkamer? Dan heb je hier ongetwijfeld een meubelstuk met een lade erin, zoals een kaptafel. Zo’n meubelstuk is natuurlijk ideaal om jouw make-up in op te bergen. Natuurlijk is het niet de bedoeling om alles er maar gewoon in te kieperen, want dan blijft het een grote chaos. Nee, het moet wel netjes opgeborgen worden. Om jouw make-up netjes te ordenen, kun je het beste werken met een vakkensysteem. Er zijn tegenwoordig allerlei vakkensystemen op de markt waarin jij makkelijk mascara, oogschaduw en lippenstift in op kunt bergen. Op deze manier blijft jouw make-up voorraad niet alleen netjes, maar ook nog eens overzichtelijk. Je kunt er zo een stuk makkelijker mee doen.

2. Benut de ruimte efficiënt

De muur naast een was- of kaptafel wordt vaak niet benut. Dit is natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om jouw make-up op te bergen. Hoe? Door te kiezen voor een ophangsysteem. Zo kun jij bijvoorbeeld haakjes aan de muur bevestigen waaraan jij een krul- of stijltang kunt ophangen. Daarnaast kun je allerlei kleine emmertjes aan de muur hangen om jouw make-up in op te bergen. Jouw was- of kaptafel blijft op deze manier niet alleen netjes, het nieuwe systeem fleurt de ruimte ook nog eens op. Je slaat zodoende dus twee vliegen in één klap!

3. Koop een opbergdoosje

Heb jij niet al te veel make-up in huis? Dan is het een optie om een opbergbox aan te schaffen. Er zijn talloze boxen op de markt waarin jij jouw make-up netjes en overzichtelijk op kunt bergen. Deze boxen zijn vaak ook nog vrij compact, waardoor ze weinig ruimte innemen en niet snel opvallen. Naast het opbergen van make-up is een opbergbox natuurlijk ook uitermate geschikt voor het opbergen van sieraden. Ook hier geldt dat er speciale boxen op de markt zijn speciaal voor sieraden. Op deze manier blijven jouw sieraden vrij van stof en krassen en bovendien liggen ze niet direct in het zicht. Mocht er iemand met verkeerde bedoelingen in jouw kamer komen, dan ziet hij/zij niet direct de sieraden liggen.

4. Gebruik een ijsblokjeshouder

Een ijsblokjeshouder klinkt misschien wat goedkoop om sieraden in op te bergen, maar het is bijzonder nuttig. IJsblokhouders zijn doorgaans namelijk vrij compact, Hierdoor kun jij de houders makkelijk opbergen in een la. Deze houders hebben meerdere vakken waar jij bijvoorbeeld prima jouw oorbellen, ringen, kettingen en armbanden in kunt doen. Op deze manier houd jij jouw sieraden natuurlijk mooi gescheiden. Hierdoor voorkom je dat jij iedere keer lange tijd moet zoeken alvorens je het gewenste sieraad gevonden hebt. Mogelijk passen niet al jouw sieraden in de vakjes, maar het merendeel ongetwijfeld wel!

5. Schaf een kluis aan

Sommige mensen hebben sieraden die van grote waarde zijn. Het kan in dit geval gaan om een sieraad met een hoge aanschafwaarde, maar ook om een sieraad met een grote emotionele waarde. Voor inbrekers is dit natuurlijk zeer aantrekkelijk roofgoed. Heb jij sieraden die van grote waarde zijn? Dan raden wij je aan deze goed op te bergen. Leg ze vooral niet in het zicht en overweeg ze zelfs op een andere plek te leggen dan de overige sieraden die minder waard zijn. Mogelijk is het aanschaffen van een kluis voor jou wel een optie. Met behulp van een kluis kun jij jouw sieraden namelijk altijd achter slot en grendel opbergen. Op deze manier wordt de kans een stuk kleiner dat een inbreker erin slaagt waardevolle sieraden mee te nemen bij een inbraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here