Wat te doen met een lege muur?

0
192

Ben je net in een nieuw huis gaan wonen? Of heb je gewoon zin in wat verandering? Dan kan het absoluut het geval zijn dat je een lege muur hebt die je nog moet vullen. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Ieder heeft natuurlijk zo zijn eigen stijl en het kan lastig zijn om te bedenken wat je met een lege muur wil doen. Natuurlijk kan je de muur ook leeg laten; maar dat kan een beetje kaal en ongezellig aanvoelen. Wanneer je hebt besloten dat je geen lege muur wil houden; zijn er alsnog ontzettend veel opties voor het vullen van een muur. In dit artikel vind je wat meer tips die houvast kunnen geven wanneer je even niet weet wat je er mee moet doen.

Speel met letters

Natuurlijk kan je een hele tekst op de muur schilderen of gebruik maken van een muursticker met tekst; maar hier raak je wellicht snel op uitgekeken. Je kan ook gebruik maken van borden die teksten erop hebben, namelijk letterborden. Hier kan je constant de tekst veranderen, waardoor je ook nog kan zorgen voor wat afwisseling. Je kan aan de slag gaan met verschillende borden waardoor je muur binnen no-time gevuld is met een leuke, persoonlijke opvulling omdat je natuurlijk zelf de allerleukste teksten kan maken.
Daarnaast is het ook helemaal hip om aan de slag te gaan met letterboxen, die je bijvoorbeeld in een kast zet of op een plank. Ook neon letters die je kan ophangen aan de muur zijn tegenwoordig helemaal hip, dit geeft meteen wat meer kleur en ook wat licht aan de muur. Leuk voor de afwisseling en helemaal van deze tijd.

Posters

Een voor de hand liggende tip is dat je gebruik kan maken van posters. Zoek wat moois uit op websites en ga hier voor, of print een van jouw favoriete eigen gemaakte foto’s uit op een poster. Of dat nu een poster is van een weiland of van de familie, je kan het zo gek maken als je zelf wil. Deze posters kan je natuurlijk allemaal naast elkaar ophangen, maar je kan ook spelen met de manier dat je ze ophangt. Ga bijvoorbeeld voor een hele rij met posters onder elkaar, of laat ze met elkaar verspringen voor een speels effect. Net wat jij wil!

Ga voor een kast of werk met plankjes

Uiteraard kan je er ook een grote kast tegen plaatsen of juist gaan voor verschillende plankjes. Het is dan leuk om op deze plankjes ook allemaal verschillende dingen te zetten; van kaartjes tot posters, kaarsjes, wat lekkers of juist geurstokjes. Ook mooie boeken kan je hier op laten pronken, samen met wat foto’s van geliefden. Dit kan helpen om een leuke en persoonlijke sfeer te creëren in huis, iets wat natuurlijk leuk is om te doen en vooral leuk voor bezoek om eens een kijkje te nemen naar hoe je iets hebt gemaakt. Dat geeft het juist persoonlijke en gezellige uitstraling. En ook dit kan uiteraard met allemaal verschillende stijlen; zo kan je gaan voor strakke witte plankjes maar ook voor hout met leer. Net wat jij wil!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here