Zo haal je alles uit een kleine woonkamer

0
123

Wanneer je woonruimte maar beperkt is, dan draait alles om het maken van slimme keuzes. Het is belangrijk dat je zorgt dat je het best met je ruimte omgaat, zodat je er gewoon comfortabel kan wonen. Daar zijn gelukkig wel vele goede opties voor. Zo kan je bijvoorbeeld met de juiste kleuren verf al heel veel bereiken als het om uitstraling gaat. Zo lijkt een ruimte direct al groter, alleen al door de kleuren die je gekozen hebt. Dat is alvast een goede stap. Het is echter lang niet het enige wat je kan doen. Op deze plek leer je hier meer over.

De grootste items eerst

Om te zorgen dat je de ruimte optimaal benut, moet je zoeken naar de juiste indeling. Daarom is het slim om eerst met de grootste items te beginnen. Een bank neemt bijvoorbeeld veel ruimte in beslag. Alleen al om die reden is het dus ook slim om eerst te kijken waar je die kwijt kan. Wanneer je dat weet, dan kan je vervolgens je stoelen erbij passen. Denk ook na over hoe je met kastruimte omgaat. Wanneer de grootste items staan, kan je bekijken welke ruimte je nog over hebt voor iets extra’s om je woning helemaal eigen te maken. Op die manier kan je uiteindelijk zorgen dat je woonkamer alles heeft wat jij belangrijk vindt, maar dat alles toch ook gewoon in de kamer past.

Slimme alternatieve keuzes maken

Het is ook goed om te weten dat je altijd een alternatief hebt. Zo kan je bijvoorbeeld kijken of je de salontafel achterwege kan laten. In plaats daarvan zet je dan bijvoorbeeld kleine bijzettafeltjes neer tussen de stoelen. Die nemen minder ruimte in, maar dienen hetzelfde doel. Daardoor passen ze dus ook beter in de wat kleinere woonruimtes. Het is wel heel interessant om te bekijken hoe je hier op een goede manier mee om kan gaan. Op deze manier kan je eigenlijk naar alle meubelstukken die je nodig hebt kijken. Wanneer je de echte grote items hebt uitgekozen, dan kan je de rest op een goede manier bij elkaar passen met deze alternatieve mogelijkheden. Bedenk je daarbij ook dat dit geen beperking van je woonplezier hoeft te betekenen.

Gebruik de hoogte van de ruimte

Een derde manier om te zorgen dat je het maximale uit je kleine woonkamer haalt, is door te kijken naar de hoogte van de ruimte. Zo kan je bijvoorbeeld kastruimte aan de wanden laten bevestigen. Zo kan je de grond gebruiken voor andere meubelstukken. Daarboven kan je dan wat kastruimte aanbrengen. De wandmeubelen zijn eigenlijk onmisbaar in de wat kleinere kamers. Bovendien zien ze er ook nog eens gewoon goed uit. Het leuke is bovendien dat je ze in allerlei vormen kunt krijgen. Je kan kiezen voor een frame met simpele planken. Je kan echter ook echte kastjes laten monteren. Het zal je helpen om de woonkamer maximaal te benutten, zonder dat je ergens op hoeft in te leveren. Dat maakt het nog aantrekkelijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here