Besparen op kinderboeken doe je zo!

0
224
Depositphotos_25087207_S

Er zijn veel verschillende soorten kinderboeken, maar ze hebben allemaal een ding gemeen: ze zijn leuk om te lezen! Waarom vinden kinderen deze boeken zo fijn? Dat komt omdat ze graag verhalen horen over andere kinderen die net als zij dingen meemaken. In deze boekjes ontmoeten ze nieuwe vriendjes en beleven ze allerlei spannende avonturen. Zo leren ze ook wat er allemaal in de wereld gebeurt en ontdekken ze steeds meer over zichzelf. Kinderboeken helpen hen op een ontspannende manier hun wereld te verkennen, iets wat erg waardevol is voor de ontwikkeling.

Er is één maar: kinderboeken zijn namelijk helaas niet echt goedkoop. Dit is dan ook een van de redenen waarom veel mensen ervoor kiezen om weinig kinderboeken in huis te halen. Een boek dat je kind maar één keer leest en dat enkele tientjes kost? Dat is inderdaad zonde. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarmee je op kinderboeken kunt besparen. Zo kun je toch voor weinig je kind allerlei leuke kinderboeken voorlezen. In dit artikel geven we enkele tips die je hierbij kunnen helpen!

Abonnementen

Wanneer je regelmatig een nieuw kinderboeken koopt in huis wilt halen kan het slim zijn om over een abonnement na te denken. Hiermee krijg je elke maand een aantal kinderboeken in huis, waardoor je hier zelf hier telkens voor hoeft te puzzelen. Vaak kun je een abonnement voor een specifieke leeftijd afsluiten waardoor het pakketje dat elke maand wordt bezorgd perfect op de belevingswereld van je kind aansluit. Van Dikkie Dik boeken tot aan Piet Piraat, voor iedereen wat wils, handig!

Tweedehands boeken

Marktplaats, Ebay, Bol.com; er zijn genoeg websites waar je terecht kunt voor tweedehands kinderboeken. Een tweedehands kinderboek scheelt echt in de portemonnee. Je hoeft alleen maar rekening te houden met de staat van het boek wanneer je deze bestelt; verder maakt het voor je kind natuurlijk niet uit of het boek uit de winkel komt of van een ander is overgekocht.

Bibliotheek

De meeste bibliotheken beschikken ook over een kinderafdeling met daarin verschillende leesboekjes voor kinderen. Dit is een fijne plek om te starten wanneer je wat nieuwe boeken in huis wilt halen zonder heir veel geld aan te besteden. Let er wel op dat je de boeken weer netjes terugbrengt, zodat iedereen ervan kan genieten!

Boekhandel sales

Wist je dat veel (online)boekhandels regelmatig sales hebben? Houd dus die website(s) in de gaten en profiteer van korting op jouw favoriete titels! Soms kun je tijdens een sale 3 voor 2 dealtjes scoren, waardoor het uiteindelijk toch relatief voordelig kan zijn om nieuwe boekjes aan te schaffen. Succes gegarandeerd!

Digitale boekjes of audio-boekjes

Steeds vaker zien we dat mensen ervoor kiezen om hun (kinder)boeken in digitale vorm aan te schaffen of via een audio-boek app bij te houden. Op deze manier betaal je meestal stukken minder dan voor een fysiek boek. Het nadeel hiervan is natuurlijk dat je geen fysiek product in handen krijgt en je kinderen al op jonge leeftijd aan beeldschermen laat wennen.