Zo kies je goed behang uit

0
169

Behang bepaalt voor een grote mate hoe een ruimte in huis eruit gaat zien. Je kan elke kamer van een ander behang voorzien, of je kan voor eenheid kiezen en alle kamers op dezelfde wijze aanpakken. Het is vooral belangrijk dat je iets kiest wat goed bij jouw smaak past. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Niet alleen zijn er veel verschillende kleuren. Er zijn ook verschillende soorten behang. Om nog maar te zwijgen over de gepersonaliseerde mogelijkheden van tegenwoordig. Het is daarom belangrijk om te weten op welke manier je goed behang uitkiest.

Eigen invloed uitoefenen

Het kan slim zijn om je eigen invloed uit te oefenen. Dat doe je bijvoorbeeld door voor gepersonaliseerd behang te gaan. Wat je dan kan doen, is het papier zelf ontwerpen. Dat kan met leuke patroontjes. Ook is het mogelijk om met foto’s te werken. Heb je bijzondere herinneringen die je graag aan de muur wil? Dan kan je die dus tegenwoordig gewoon in het behang verwerken. Op die manier zorg je in ieder geval dat je echt iets unieks in handen hebt. Dat kan alvast een goed idee zijn. Er is daarnaast nog meer mogelijk.

De soorten behang

Er zijn verschillende soorten behang. Daardoor kan je dus ook alles doen wat je wil doen. Vak is een simpel patroon het meest aantrekkelijk. Al wordt het wel wat populairder om ook afbeeldingen te gebruiken. Dit kan namelijk ook in allerlei soorten kamers. Een voorbeeld daarvan is het behang met een slangenhuidpatroon. Dit is meer en meer te zien in allerlei interieurs. Het kan echter ook nog altijd gewoon aantrekkelijk zijn om voor een effen kleur te kiezen. Daarmee kan je heel gemakkelijk aansluiten op het interieur dat je gekozen hebt.

Letten op de textuur

Niet alleen de kleur of het patroon speelt een rol in je keuze. Ook is het belangrijk om naar de textuur van het behang te kijken. Zo is bijvoorbeeld het materiaal al heel belangrijk. Aan de ene kant is papierbehang heel populair. Dat is het ook altijd al geweest. Daarnaast is echter ook de keuze voor vinylbehang altijd een optie. Het fijne aan deze soorten is dat ze flink verschillen van elkaar. Op die manier heb je dus ook echt een keuze. Wel is het ook belangrijk om te weten dat er verschillende werkwijzen nodig zijn bij het plakken. Weeg dit daarom ook mee.

Andere opties dan behang?

Is het ook nog zo dat er andere opties dan behang zijn? Het is wel goed om te weten dat de muren niet kaal kunnen blijven. Daarom is behang vaak wel de juiste optie. Het is mogelijk om andere soorten bekleding te kiezen. Zo is kurk al heel lang heel populair. Daarnaast is ook stucwerk een optie die vaak gekozen wordt. Bedenk ook dat de keuze van materiaal ook effect heeft op onder andere de uitstraling maar ook op de akoestiek van je kamer. Dit kan meespelen wanneer je een keuze voor een bepaald soort muurbekleding moet gaan maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here