4 dingen die je nog niet wist over je iPhone

  0
  277

  Toen de Apple iPhone voor het eerst op de markt kwam, ontketende zich een smartphone revolutie. Inmiddels zijn we al jaren verder en is de iPhone niet meer weg te denken uit het leven. Maar gebruik je eigenlijk wel alles wat erin zit? In dit artikel onthullen we vier dingen waarvan je nog niet wist dat de iPhone dit in zich had.

  1. De donkere modus

  Als je ooit ’s avonds je iPhone hebt gebruikt, weet je hoe fel het licht kan zijn dat van het scherm afkomt. Zelfs de laagste helderheidsstand is soms nog niet genoeg. De oplossing: de donkere modus. In de instellingen kun je de donkere modus toevoegen aan het control center, het scherm dat je kunt vinden wanneer je omhoog swipet. Wanneer je de donkere modus selecteert, zullen witte schermen voortaan zwart zijn. Dit is een stuk prettiger voor je ogen. Heb je overdag weer het fellere licht nodig, dan schakel je de donkere modus net zo makkelijk weer uit.

  2. Schermopnames

  Ook te vinden in het control center: de mogelijkheid om een opname van je scherm te maken. Als het ware een screenshot in videovorm. Zo kun je iemand anders bijvoorbeeld jouw handelingen laten zien of kun je een video tutorial maken. Behoorlijk makkelijker dan wanneer je een tweede telefoon nodig zou moeten hebben om je eerste scherm mee te filmen. Met de knop voor schermopnames heb je ook geen last van weerspiegelingen en is je hand niet in beeld.

  3. Per ongeluk een foto verwijderd?

  Geen ramp! Deze kun je terugvinden in een speciaal album. Je iPhone bewaart weggegooide foto’s voor maar liefst een maand. Daarna worden ze echt verwijderd. Je vindt dit album helemaal onderaan in de foto app. Mocht je een foto toch nog willen houden, dan kan je deze gewoon weer terugzetten in je normale galerij. Heb je juist meer geheugenruimte nodig op je telefoon? Overweeg dan om de foto’s handmatig definitief te verwijderen door dit aparte album te legen. Zorg er wel voor dat daar geen foto’s meer tussen zitten die je eigenlijk wilt houden: weg is hier echt weg.

  4. Een bericht lezen zonder te openen

  Iedereen kent het dilemma van de blauwe vinkjes: soms heb je geen tijd of zin om op een berichtje te reageren. Maar wist je ook dat je berichten al kunt lezen wanneer ze in het notificatie center oppoppen? Door naar links te swipen en op ‘bekijken’ te drukken kan je het bericht lezen zonder het daadwerkelijk te openen. Je kan hier zelfs al op het bericht reageren. En dat allemaal zonder het risico op blauwe vinkjes!

  Zoek je nog een nieuwe iPhone? Lees dan ook eens: Waar moet je op letten bij de aankoop van een refurbished telefoon?

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here