Beter slapen door een verzwaringsdeken

0
154

Misschien is het tijd om een verzwaringsdeken te gaan gebruiken. Dit kan je namelijk helpen om je nachtrust te verbeteren. Wanneer je iemand bent die moeilijk in slaap komt, of heel slecht kan doorslapen, dan kan dit weleens uitkomst bieden. Het gewicht van het deken helpt je namelijk om dit soort klachten te bestrijden. Dat klinkt misschien als een sprookje, maar dit is allemaal gewoon onderzocht. Daarom is het goed om eens dieper in te gaan op wat een verzwaringsdeken je kan bieden. Zo kan je zelf ook de voordelen ervan ervaren.

Wat is een verzwaringsdeken?

Het is allereerst goed om te kijken naar wat een verzwaringsdeken is. Het is een zwaardere deken dan een normaal dekbed. Dit is twee tot negen keer zo zwaar. Dit gewicht is belangrijk, want per persoon kan het anders zijn wat er nodig is. Dit hangt af van wat je zelf fijn vindt en hoe zwaar je bent. Wanneer je zelf wat zwaarder bent, dan is het geen probleem om ook voor een verzwaringsdeken met wat meer gewicht te kiezen. Om het deken zwaarder te maken worden andere soorten materialen dan in een normaal deken gebruikt.

Wat kan je ermee?

Het is ook goed om te weten wat je nu eigenlijk precies met een verzwaringsdeken kan. Het is heel simpel. Doordat het zwaarder is, is het ook zo dat het meer druk op je lichaam uitoefent. Het is bewezen dat je door drukstimulatie beter ontspant. Dat helpt je je dus om prikkels af te remmen. Je voelt de druk gelijkmatig op je lichaam. Dit kan helpen als je bijvoorbeeld autisme of ADHD hebt. Al ka het ook gewoon helpen als je stress ervaart, of wanneer je simpelweg wat moeilijker slaapt. In al deze gevallen kan je er zeker van zijn dat het beter wordt.

Voordelen van een verzwaringsdeken

Er zitten natuurlijk genoeg voordelen aan het gebruik van een verzwaringsdeken. Zo helpt het je om sneller in slaap te vallen. De dekken oefent gelijkmatige druk uit om je tot rust te brengen. Ook slaap je gemakkelijker door om dezelfde reden. Daardoor herstel je dus ook beter omdat je nachtrust flink beter wordt. Doordat je beter slaapt merk je ook voordelen wanneer je juist wakker bent. Zo zoal je je meer uitgerust en ontspannen voelen. Omdat je herstelt heb je minder last van pijntjes. En door al deze pluspunten zal je je ook geestelijk steeds beter voelen.

Nadelen van een verzwaringsdeken

Er zitten ook nadelen aan het gebruik van een verzwaringsdeken. Je gaat namelijk beter slapen wanneer je het gebruikt, maar door ook nog slechter wanneer je het niet hebt. Je kan dus niet meer zonder. Het is echter niet gemakkelijk mee te nemen door het gewicht. Het is daarom ook belangrijk om te bekijken of je beter kan slapen door andere middelen in te zetten. Een ander nadeel is dat mensen die klachten als slaapapneu hebben er nog meer last van gaan krijgen. Dat is wel heel vervelend. Let daar dus wel goed op.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here