Vijf tips bij het verhuizen

0
272
verhuizen tips

Heb jij recentelijk een nieuwe woning gekocht? Dan kan over niet al te lange tijd het verhuizen beginnen. Mogelijk ben jij van plan om jouw nieuwe stulpje binnenkort al te betrekken. Veel mensen verkijken zich echter vaak op een verhuizing. Er komt namelijk heel wat meer bij kijken dan er op voorhand verwacht wordt. Hierdoor verloopt een verhuizing lang niet altijd even soepel. Jij wilt ongetwijfeld niet dat jij tijdens de verhuizing tegen allerlei problemen aanloopt. In dat geval is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou in de onderstaande tekst namelijk vijf tips die vast en zeker van pas komen bij jouw verhuizing!

1. Ga gestructureerd te werk

De meeste mensen pakken alle kleine spullen in dozen. Op deze manier kun jij meerdere dingen tegelijkertijd verplaatsen. Het is immers geen doen om alle kleine dingen handmatig naar jouw nieuwe woning te brengen. Het inpakken van de dozen is vaak niet zo’n probleem, het uitpakken daarentegen wel. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet meer wat zij nou in welke doos hebben gepakt. Daarom is het belangrijk om altijd gestructureerd te werk te gaan bij een verhuizing. Pak de spullen van de verschillende kamers in jouw huidige woning allemaal bij in een aparte doos. Het markeren van de dozen is uiteraard ook handig. Zo weet jij straks binnen de kortste keren waar je iets moet zoeken.

2. Meet spullen op

Jij hebt in jouw huidige woning ongetwijfeld spullen staan die je zelf in elkaar hebt gezet. Vaak gaat het om meubelstukken, zoals een eettafel of een bed. Indien jij gaat verhuizen, kun je ervoor kiezen om dit allemaal uit elkaar te halen. Dit kost je echter behoorlijk veel tijd. Niet alleen moet je het uit elkaar halen, maar je moet het in jouw nieuwe woning weer in elkaar zetten. Althans, wanneer je de meubels meeneemt. Het is echter lang niet altijd nodig om meubels uit elkaar te halen. Mogelijk past een bed of tafel ook wel door jouw deur heen. Meet de afmeting daarom altijd eerst op voordat jij meubels uit elkaar gaat halen. Vergeet ook niet de deur van jouw nieuwe woning op te meten. Zo weet je namelijk zeker dat je straks niet alsnog spullen uit elkaar moet halen.

3. Pak breekbare spullen in

Glazen en serviesgoed wordt ook vaak in dozen verhuisd. Het is echter zaak om voorzichtig om te gaan met deze dozen. Dit vormt echter regelmatig een probleem bij een verhuizing. Zo wordt er soms zelfs met dozen gegooid, zeker wanneer je de verhuizing door bijvoorbeeld een verhuisbedrijf uit laat voeren. Hierdoor is de kans groot dat breekbare spullen sneuvelen. Dit wil jij natuurlijk voorkomen. Het wordt immers een duur grapje wanneer jij alles opnieuw moet kopen. Pak breekbare spullen daarom altijd extra goed in. Wikkel glazen en servies bijvoorbeeld in krantenpapier alvorens je ze in dozen pakt. Hierdoor worden ze beter beschermd. Je kunt jouw breekbare spullen ook in bubbeltjesplastic pakken. Dit beschermt nog net weer wat beter dan krantenpapier.

4. Geef een adreswijziging op tijd door

Ongemerkt sta jij ingeschreven bij heel wat instanties en organisaties. Daarnaast heb jij ongetwijfeld contracten afgesloten bij bedrijven, waardoor ook hier jouw adres bekend is. Ga je verhuizen? Dan krijg je natuurlijk ook een nieuw adres. Het is aan jezelf om een adreswijziging door te geven aan de verschillende bedrijven en organisaties waar jij ingeschreven staat. Doe je dit niet? Dan wordt post nog gewoon naar jouw oude adres gestuurd. Indien je contact onderhoudt met degene die in jouw oude huis woont, krijg je ongetwijfeld bericht als er post is. Dit is echter niet altijd het geval. Bij reclame is dit natuurlijk geen probleem, maar in het geval van aanmaningen wel. De kosten kunnen dan namelijk hoog oplopen wanneer jij niet geregeld jouw oude adres controleert op post. Ga dus goed na waar jij allemaal staat ingeschreven en geef op tijd jouw nieuwe adres door. In dat geval ontvang jij de post gewoon in jouw nieuwe woning.

5. Neem de tijd

Heb jij een nieuwe woning gekocht? Dan ben je ongetwijfeld enthousiast en wil je deze zo snel mogelijk betrekken. De verhuizing moet dan vast en zeker ook snel gebeuren. Dit raden wij je echter niet aan. Je doet er namelijk goed aan om de tijd te nemen voor de verhuizing. Mogelijk moeten er in jouw nieuwe woning nog eerst wel een aantal werkzaamheden verricht worden. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de muren. Of misschien moet er wel een nieuwe vloer in. Het is handig om dit te doen voordat jij gaat verhuizen. Waarom? Omdat je anders straks de meubels allemaal weer kunt gaan verplaatsen. Zorg dus dat je pas gaat verhuizen wanneer jouw woning er ook helemaal klaar voor is. Ga vooral niet overhaast te werk, maar neem de tijd. Je zult zien dat het verhuizen je dan een stuk makkelijker en rustiger verloopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here