Optimale plantverzorging voor langer plezier in huis

0
239
Optimale plantverzorging voor langer plezier in huis

Het is altijd fijn om mooie kamerplanten in de woonkamer te hebben staan. Op die manier kan je de ruimte mooier en vrolijker maken. Het is bovendien ook nog eens beter voor de gezondheid. Wanneer je ze combineert met mooie bloemen, kan je van jouw woonkamer echt een gezellige plek maken. Het is alleen wel van het grootste belang dat je ze goed leert verzorgen. Hoewel dit niet heel lastig is, is het wel goed om te weten wat je moet doen. Daarom leer je hier een aantal basisprincipes.

1 Een plek in de zon

Misschien wel het belangrijkste punt van aandacht is zonlicht. Dit is erg belangrijk voor planten. Wanneer planten geen zonlicht krijgen, dan overleven ze niet. Daar moet je dus altijd goed op letten bij het zoeken van een plekje. Het liefst zet je ze bij het raam, of op een andere plek in de zon. Kan dat niet, dan kan je altijd nog voor een kweeklamp kiezen. Wel is het belangrijk om te weten dat de mate van zonlicht die planten moeten hebben kan verschillen. Pas daar dus wel ook mee op als je een plant in de kamer neerzet.

2 De juiste mate van water

Het is belangrijk om ook goed met water om te gaan als het om planten gaat. Je wilt er zeker van zijn dat ze het op tijd krijgen. Ook wil je er zeker van zijn dat ze voldoende krijgen. In de meeste gevallen is eenmaal per week wel voldoende. Dit moet je wel even checken. Is de aarde in de pot helemaal droog? Dan is het verstandig om weer wat water te geven. Let wel goed op, van te weinig water gaat een plant dood, maar van te veel water ook.

3 Zorg goed voor de bladeren

Het is belangrijk om voor de planten als geheel te zorgen. Dat betekent dus dat je ook voor de bladeren en stengels moet zorgen. Sommige sterven af. Daardoor ziet je plant er minder goed uit. Die moet je er dus tussenuit halen. Er is nog een reden waarom je dit moet doen. Ze kunnen namelijk andere bladen en stengels ook aansteken. Dat betekent dus dat het extra belangrijk is om ze op tijd eruit te halen. Zo ontstaat er ook nog eens ruimte voor nieuwe groei. Wanneer je dus goed voor de bladeren zorgt, dan verleng je de levensduur van je plant ermee.

4 Oppassen met ongedierte

Het is ook voor planten zo dat er allerlei ongedierte in kan gaan wonen. Dat is natuurlijk niet goed voor de plant en ook niet goed voor jouw gezondheid. Daarom is het belangrijk om je planten met regelmaat te controleren. De meeste beestjes kan je gewoon zien zitten en direct verwijderen. Het klinkt misschien niet als een fijn klusje, maar het zal in werkelijkheid best meevallen. Controleer hier wel regelmatig op, want de diertjes kunnen overal vandaan komen. Daar wil je natuurlijk wel gelijk een stokje voor steken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here