Zo kan je gemakkelijk betalen met PayPal

0
210

Als het gaat om digitale mogelijkheden om te betalen, dan is PayPal misschien wel één van de meest bekende. Dit komt door het gemak waarmee je kan werken. Je kan zo een account aanmaken en beginnen met betalen. Het is zelfs gemakkelijk dan het openen van een reguliere bankrekening. Je kan er onderlinge betalingen mee doen, maar je kan de rekening ook gebruiken voor je online aankopen, of voor het betalen van online diensten. Online wordt het vrijwel overal wel geaccepteerd. Tijd om er meer over te leren dus.

De vele voordelen

PayPal gebruiken betekent dat je van veel voordelen kan profiteren. Vooral de manier van werken is heel aantrekkelijk. Zo kan je bijvoorbeeld betaalverzoeken verzenden. Zo kan de ontvanger het bedrag heel gemakkelijk direct op je rekening storten. Ook bestaat er voor online aankopen een aankoopbescherming. Dit is een soort verzekering tegen verkeerde leveringen of fraude. Bovendien is PayPal een internationale dienst. Dat betekent dat de kosten wat lager te houden zijn. Dat maakt het gemakkelijk voor aankopen bij buitenlandse shops. Internationaal wordt het dan ook veel gebruikt door allerlei partijen. Dit maakt het ook gemakkelijk voor jou met je laptop op de bank.

Weg van de eigen rekening

PayPal biedt ook een heel ander voordeel. Je kan namelijk wegblijven van je eigen bankrekening. Wil je iets kopen in het buitenland? En gat je dat voor het eerst bij een bepaalde webshop doen? Dan is het niet vreemd wanneer je voorzichtig bent. Dan is het fijn om met een dienst te werken die maar beperkt tot jou te herleiden is. Ook hoef je niemand toegang te geven tot jouw bankrekening. Dit kan je voor heel veel aankopen en diensten gebruiken, dus dat maakt het wel zo gemakkelijk. Het geeft meer rust.

Weinig gedoe met kosten

De belangrijkste reden waarom veel mensen kiezen voor dit systeem is toch wel de manier waarop met kosten wordt omgegaan. Het is niet zo dat er geen kosten zijn, want elke transactie wordt belast met een klein percentage. Daar blijft het echter wel bij. Het is daardoor heel gemakkelijk te bepalen wat je nu precies kwijt zal zijn aan kosten wanneer je ermee werkt. Wel is het belangrijk dat je jouw account actief houdt. Alleen op die manier zorg je dat alles naar behoren werkt. Let daar dus wel goed op. Dit houdt het wel voordelig.

Gebruiken voor betalingen

Het is wel belangrijk om PayPal echt te gebruiken voor betalingen. Wanneer je er geld op laat staan, dan komen er ook andere kosten bij. Hoewel dit het eerste jaar niet het geval is. Daarna wordt het als inactiviteit gezien en krijg je met bankkosten te maken. Dan kan je natuurlijk net zo goed je gewone bankrekening gebruiken, dus dat is niet aantrekkelijk. Houd je account dus vooral dynamisch en gebruik deze vooral om in te zetten wanneer je aankopen of betalingen online gaat doen. Zo haal je het maximale uit de mogelijkheden, tegen de laagste kosten.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here