Niets te doen tijdens de lockdown? Sport!

0
177

Wellicht denk je nu meteen: de sportscholen zijn toch gesloten? Ja, dat is zo, maar dat neemt de mogelijkheid om te sporten niet weg. Je hebt veel tijd over en verlangt misschien naar sporten. Dat is geen vreemde gedachte. Maar helaas, sportruimtes zijn gesloten en groepslessen buiten volgen is niet mogelijk. Toch is er nog veel te doen om gezond de lockdown uit te komen. Op internet zijn veel alternatieven te vinden. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen of thuis-fitness, niets is onmogelijk, zelfs sporten tijdens een lockdown niet. Er zijn nog genoeg mogelijkheden om actief te blijven!

Waarom beweging voor thuiswerkers belangrijk is

Na lange dagen te hebben gewerkt achter de computer, begint je lichaam last te krijgen. Je krijgt rugklachten en voelt je minder flexibel. Dat is logisch en eenvoudig op te lossen. Sport zorgt ervoor dat je lichaam soepel blijft. Daardoor voel je je fitter en krijg je meer energie. Die deadline voor je werk haal je natuurlijk met minder tegenzin als je lekker in je vel zit. Daarnaast heeft sporten nog een voordeel voor het thuiswerken: je kunt je beter concentreren. Door het vermogen om beter na te denken, verhoog je je productiviteit met als gevolg betere resultaten.

Sporten oplossing somberheid tijdens corona

Wist je dat het bewezen is dat je door te sporten gelukkiger wordt? Corona zorgt voor somberheid, angst en leidt soms zelfs tot depressies. Men houdt van sociaal contact en begint het normale leven steeds meer te missen. Tijdens het sporten maak je bepaalde stoffen aan. Deze stoffen worden ook wel gelukshormonen genoemd, voorbeelden zijn: dopamine en endorfine. Je krijgt er een lager stressniveau van en pijn wordt verminderd. Deze stof ontvang je wanneer je in beweging bent, dus ook door te wandelen!

Overheid en sport

Sinds 14 december zitten we in een lockdown. Het advies luidt: zoek geen sociaal contact en werk zoveel mogelijk thuis. Wedstrijden verboden, sportscholen dicht en groepslessen mogen niet doorgaan. Kinderen van 17 jaar en jonger mogen in grote teams buiten sporten, maar voor volwassenen geldt wat anders: maximaal met 2 personen. Het is dus toegestaan om buiten te sporten, mits je 1,5 meter afstand houdt en met maximaal 2 andere mensen bent. Wat kan dan eigenlijk nog wel?

Sport alternatieven uitgezocht

Sporten kun je tijdens corona binnen en buiten. Niet tegen de regels van de Rijksoverheid in, kun je veilig buiten gaan hardlopen. Je hebt er niets voor nodig, geen mensen en geen apparatuur, handig toch? Zoek een bos en maak dat rondje hardlopen. Stel elke keer een doel voor jezelf in om na corona nog steeds net zo enthousiast te blijven over hardlopen. Vind je hardlopen snel te vermoeiend? Kies dan voor wandelen of fietsen. Bovendien kun je aan thuis-fitness doen. Je kunt hiervoor apparaten kopen, maar dat is zeker niet noodzakelijk. Er zijn veel verschillende work-outs waarmee je erg actief bezig kunt zijn. Het voordeel is dat er zoveel te vinden is op internet dat je eigenlijk nooit klaar kunt zijn met sport!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here