Met deze items in huis bespaar je meer energie

0
174

Het is belangrijk om veel energie te besparen. Dit was al belangrijk om meer duurzaam te worden. Het is echter ook nog eens zo dat de kosten voor energie hoger zijn dan ooit. Dat betekent dus ook dat het slim is om te bekijken hoe je meer kan besparen. Dat kan je doen door allerlei items in huis te halen die veel zuiniger zijn dan de items die je nu gebruikt. Dit is de investering ook meer dan waard te noemen. Op deze plek vind je wat voorbeelden van wat je kan gebruiken.

Timer op de douche

Wil je zorgen dat je minder geld kwijt bent aan die verslindende douchebeurten? Maar lukt het je niet om je los te rukken van de warme straal als je er eenmaal onder staat? Dan is het een slim idee om eens te bekijken naar een douchetimer. Je kan die al voor een heel klein bedrag kopen en je wordt je er direct veel bewuster van hoeveel water en energie je eigenlijk verbruikt tijdens het douchen. Je denkt misschien dat je al heel bewust hiermee omgaat, maar je zal merken dat het nog veel beter kan.

Een ventilator voor de radiator

Wil je meer uit het verwarmen van je huis met de cv-installatie halen? Dan is het slim om een ventilator voor de radiator erbij te gebruiken. Het is een manier om de warmte die van de radiatorplaat af straalt sneller door het huis te verspreiden. Om op die manier de woning sneller warm te krijgen en dus minder energie te verbruiken aan verwarmen. De ventilator plaats je aan de onderzijde en zie of hoor je eigenlijk niet. Dit maakt het dus wel heel gemakkelijk en aantrekkelijk om deze te gebruiken. Je hebt het veel sneller warm.

Koken op inductie

Ook koken moet je anders aanpakken dan je altijd deed.  Zo is het slim om over te stappen op inductie. Koken op gas is behoorlijk energievretend. Dat betekent dus dat je al snel veel kan besparen door over te stappen op een zuinigere methode. Dit gaat het best met inductie. Het is overigens ook zo dat je allerlei andere hulpmiddelen kan gebruiken om het koken zuiniger te maken. Een hooimadam bijvoorbeeld. Of je besluit om een slowcooker te gaan gebruiken. Dit kan je allemaal helpen om meer uit je mogelijkheden te halen en zuiniger te zijn als je kookt.

Eerst de grote zaken aanpakken

Het is wel belangrijk om eerst de grote zaken aan te pakken. Dat doe je bijvoorbeeld door te kijken naar dubbelglas, isolatie in wanden, vloeren en daken, het leggen van zonnepanelen en het sluiten van naden en kieren in huis. Wanneer je al dit soort zaken gedaan hebt, dan zal je energiebesparing pas echt met sprongen vooruitgaan. Daarna kan je dan de items zoals hiervoor genoemd erbij betrekken om er nog net iets meer uit te halen. Zo is het voor iedereen mogelijk om er warm bij te zitten en toch maximaal te besparen in huis.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here