Zo kan je beter met onzekerheid omgaan

0
182

Het is niet vreemd wanneer je onzekerheid hebt. Vooral als het over je lichaam en je uiterlijk gaat dan kan het best zo zijn dat je het heel lastig hebt. Daarom is het ook goed om hier het nodige aan te doen om er goed mee om te gaan. Je hoeft je namelijk helemaal niet te verstoppen. Je kan ook gewoon een leuk leven hebben. Deze tips gaan je erbij helpen.

1 Je bent niet de enige

Misschien wel het belangrijkst om te beseffen is dat je niet alleen bent als het gaat om onzekerheid over het lichaam. Sterker nog, bijna iedereen heeft dit. Mannen of vrouwen waar jij tegenop kijkt als het ideaalbeeld, kijken naar zichzelf in de spiegel en zien wel iets wat ze niet bevalt. Dat is ook direct goed om te onthouden, want de dingen die jij ziet, ziet een ander dus helemaal niet zo. Druk maken erom heeft dus ook geen zin.

2 Praten met anderen

Nu je weet dat iedereen met deze gevoelens te maken heeft, kan je in ieder geval wat milder voor jezelf worden. Dat neemt niet weg dat het wel aan je kan knagen wanneer je alles opkropt. Mogelijk maak je het alleen maar erger. Het is beter om er gewoon over te praten. Dat kan je doen met iemand die je vertrouwt. Bij serieuze problemen met eigenwaarde raadpleeg je een ervaren specialist.

3 Pas op met diëten

Het is verleidelijk om je over te geven aan allerlei tactieken om je lichaam te veranderen. Vooral het gewicht is vaak een kwestie. Daarom is het verleidelijk om te gaan diëten. Dat is echter vaak geen goed idee. Een groot deel van de diëten werkt namelijk averechts. Een gezond eetpatroon volgen is echter wel een goed idee.

4 Uiterlijk is ook niet alles

Het is misschien een cliché, maar de wereld draait niet alleen maar om uiterlijk, ook al lijkt het soms wel zo. Natuurlijk is het goed om de beste versie van jezelf te zijn, maar daar komt natuurlijk veel meer bij kijken. Wat je kan en wat je doet is minstens zo belangrijk als hoe je eruitziet. Kijk dus ook naar wat je verder doet in het leven.

5 Oefen op dankbaarheid

Een probleem waar veel mensen mee kampen is dat ze onderschatten waar ze allemaal dankbaar voor kunnen en moeten zijn. Er zijn namelijk talloze dingen waar je blij mee kan zijn. Dat je bijvoorbeeld iedere dag weer de dingen kan doen die je wil doen. Of dat je allerlei fijne mensen om je heen hebt. Dit is heel waardevol. Dankbaarheid geeft rust.

6 Zorgen voor jezelf

Het is tot slot ook goed om in alle opzichten voor jezelf te zorgen. Zorg dat je lekker in je vel zit en dat je leuke dingen doet die je ontspannen. Pas op met schadelijke zaken zoals roken en drinken. Wanneer je al dit soort dingen doet, dan zal je merken dat je ook wat beter over jezelf gaat denken.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here