4 tips om een onbetrouwbare website te herkennen

0
198

Wanneer het gaat om prijzen kan het soms een chaos worden op het internet. Denk aan black friday, sinterklaas of kerstmis. Dit zijn over het algemeen een van de drukste weken van het jaar en worden de meeste dingen aangeschaft. Doordat je door de corona crisis niet meer in de winkel spullen kon kopen is het erg normaal geworden om snel iets op het internet te bestellen. Het is alleen wel erg belangrijk om bij een betrouwbare webshop iets te bestellen, en daarom staan in dit blog 4 tips die je kunt gebruiken voordat je de volgende keer iets gaat bestellen of aanschaffen via internet. 

Url checken

Wanneer je op een website bent kun je kijken naar de url. Wanneer je twijfels hebt bij een website is het slim om hier naar te kijken en snel onderzoek te doen. Oplichters maken namelijk gebruik van een techniek waarbij het lijkt dat de domeinnaam erg veel lijkt op de website die ze nadoen. Alleen lang niet alle webshops zijn gekopieerd van andere bekende webshops, denk aan dropshippers die een willekeurige naam hebben bedacht. 

Denk dus vooral aan de naam van de webshop, de eigenaar, datum waarop het domein is geregistreerd en de locatie van het IP-adres. Wanneer je dit allemaal hebt nagekeken en het lijkt allemaal goed te zijn kun je overwegen om iets aan te schaffen.

Website vergelijker

Dit is een erg goede manier om websites te vergelijken. Je kunt hierbij gebruik maken van het internet om op zulke websites terecht te komen. Wanneer je online wilt gokken is het goed om te kijken op een goksites vergelijker. Door dit te doen wordt het een stuk makkelijker om een betrouwbare website te bereiken. Je kunt op deze websites ook vaak zien welke reacties zijn gegeven op die website en zo zien of je daar ook geld op wilt zetten.

Beveiligde websites

Het kan zijn dat de oplichters ook een beveiligde website hebben, maar het is toch slim om dit even te checken. Zo beginnen de beveiligde websites in de url altijd met https en de onbeveiligde websites beginnen met http. Onbeveiligde websites hoeven geen oplichters te zijn, maar wanneer je al twijfelt is dit een goede reden om daar niks te bestellen.

Check de prijzen

Wanneer je graag een product wilt gaan bestellen en je ziet dat er 95% korting is weet je eigenlijk al dat dit niet kan. Door hier goed naar te kijken en te vergelijken met andere websites kun je snel zien of de sites wel of niet echt kunnen zijn. Het is namelijk niet mogelijk om een nieuwe game pc aan te schaffen voor €350,-.